Financa
Digitalni poslovni portal

Bankar: Imamo inflaciju, a trošimo vrijeme na nešto što će se dogoditi za 30 godina

Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.

“Isprazna, reska, pristrana, sebična, apokaliptična besadržajna upozorenja uvijek su pogrešna”, rekao je Kirk na konferenciji u Londonu.

Kirk je rekao da takva upozorenja znače da njegov tim i HSBC općenito troše nerazmjerno puno vremena rješavajući klimatske rizike, za razliku od drugih izazova.

“Imamo visoku inflaciju, a mi trošimo vrijeme proučavajući nešto što će se dogoditi za 20 ili 30 godina”
“Imamo visoku inflaciju, a mi trošimo vrijeme proučavajući nešto što će se dogoditi za 20 ili 30 godina. Mjera je posve izgubljena”, rekao je.

Izvršni direktor HSBC Asset Managementa Nicolas Moreau poručio je preko glasnogovornika da Kirkove primjedbe ne predstavljaju stavove kompanije.

“HSBC klimatske promjene smatra jednom od najozbiljnijih izvanrednih situacija s kojima se planet suočava”, rekao je Moreau.

Kirkovi komentari izazvali su kritike aktivističkih skupina koje su vodile kampanju protiv HSBC-a i drugih financijskih tvrtki da smanje financiranje industrije fosilnih goriva.

“Ovo bi trebao biti alarm svim klijentima HSBC-a kojima je stalo do neto nule”, objavila je tweet voditeljica kampanje u nevladinoj organizaciji za odgovorna ulaganja Share Action Jeanne Martin.

Izvor:index.hr

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije