Financa
Digitalni poslovni portal

Barbie pretekla Super Mario Bros i postala najveći hit 2023

Barbie je službeno postala najveći ovogodišnji hit na kino blagajnama. Zarada filma s omiljenom lutkom u glavnoj ulozi, premašila je ukupnu zaradu filma Super Mario Bros.

Film o Barbie, u kojem glavna glumica Margot Robbie mijenja svoj ružičasti dom iz mašte stvarnim svijetom, sada je globalno zaradio 1,38 milijardi dolara. Tako je prešao 1,36 milijardi dolara koliko je zaradio Super Mario Bros Movie.

Barbie je također pomogla američkim ljetnim blagajnama da dosegnu granicu od 4 milijarde dolara po prvi put od pandemije. Analitičari nisu očekivali da će kina dosegnuti tu prekretnicu, ali uspjeh BarbenheimeraBarbie i Oppenheimera Christophera Nolana, koji su objavljeni istog dana u srpnju – pogurao je prošlogodišnji prihod od ukupno 3,4 milijarde dolara.

Stručnjaci iz industrije također su predviđali da će Super Mario Bros Movie biti najveći film 2023. Ali Barbie, redateljice Grete Gerwig, pokazao je da nisu bili u pravu, piše BBC.

Najveći filmovi 2023. do sada (prema BoxOfficeMojo)

  • Barbie – 1,38 milijardi dolara
  • Super Mario Bros – 1,36 milijardi dolara
  • Oppenheimer – 853 milijuna dolara
  • Čuvari galaksije Vol 3 – 846 milijuna dolara
  • Fast X – 705 milijuna dolara

Equalizer 3, s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi, pokazao se još jednim ljetnim hitom uzevši 34,5 milijuna dolara u prva tri dana na kino blagajnama samo u Sjevernoj Americi.

Međutim, u Hollywoodu postoji zabrinutost da bi moglo doći do pada u ostatku godine nakon što su filmovi kao što su Dune: Part II, Kraven the Hunter i Ghostbusters: Afterlife pomaknuli svoje datume izlaska na 2024., jer je u tijeku štrajk u Hollywoodu.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije