Financa
Digitalni poslovni portal

Bh. dobio novog “kralja energije”: Jedan od najbogatijih poduzetnika preuzeo još jednu tvrtku

Tvrtka Lager iz Posušja  jedna je od najvećih tvrtki u Bosni i Hercegovini, kupila je još jednu tvrtku. Naime, Lager je postao vlasnik AT Solara iz Bosanskog Petrovca, čiji je prethodni vlasnik bio Aleksandar Aćimovac, piše BiznisInfo.ba.

Kompanija AT Solar iz Bosanskog Petrovca ​​planira izgradnju tri solarne elektrane na području ove općine. Sve tri solarne elektrane pod nazivom AT1, AT2 i AT3 prema idejnom projektu imat će snagu od 20 MW.

Lageru je ovo druga slična akvizicija ove godine. U srpnju ove godine objavili smo da su preuzeli tvrtku Promondis Energy iz Sanskog Mosta koja je bila u vlasništvu istoimene njemačke kompanije u vlasništvu investitora Bertholda Brentrupa. Promondis Energy stoji iza projekta izgradnje solarnog parka Bjelajski Vaganac vrijednog oko 60 milijuna eura.

Vlasnik Lagera je Milenko Bašić iz Posušja.

Lager iz Posušja je tvrtka koja je zauzela visoko treće mjesto po neto dobiti, odnosno neto zaradi u 2022. godini u Federaciji BiH. Lani je ovo poduzeće zaradilo čak 64,9 milijuna maraka.

Lager je već niz godina regionalni lider u prodaji i servisu građevinskih strojeva i rudarske opreme te generalni zastupnik najvećih svjetskih proizvođača građevinskih strojeva.

Osim toga, proteklih su godina započeli realizaciju nekoliko projekata u energetskom sektoru. Između ostalog, Lager je investirao i izgradio najveću vjetroelektranu u Hrvatskoj – VE “Krš-Pađene” na području Grada Knina.

Lager posjeduje i veliki rudnik uglja u Sanskom Mostu, zbog čega su se mještani nedavno bunili.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije