Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BiH prvi put domaćin godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža

Bosna i Hercegovina će biti domaćin 35. godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža 2028. godine, dogovoreno je na godišnjem sastanku ENIC/NARIC mreža održanom u Napulju od 23. do 25. lipnja 2024. godine.

Sastanku su nazočili predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, direktor Damir Ljubić i Dženan Omanović, koji je ujedno i potpredsjednik ENIC biroa. Ovogodišnji sastanak jedan je od najvažnijih za CIP, s obzirom da je dogovoreno kako će Bosna i Hercegovina biti domaćin godišnjeg sastanka, koji će se održati 2028. godine.

„Bosna i Hercegovina i CIP će prvi put imati privilegiju biti domaćin predstavnicima svih članica ENIC/NARIC mreža iz 56 zemalja Europe i svijeta i ta odluka nam je potvrda za izvrsnost i prepoznatljivost u radu između ENIC/NARIC mreža i našeg međunarodnog ugleda, ali ujedno i odgovornost da sastanak organiziramo na najvišoj mogućoj razini”, poručio je direktor Ljubić.

Za vrijeme održavanja godišnjeg sastanka u Napulju upriličeni su brojni susreti s predstavnicima ENIC/NARIC centara Republike Hrvatske, Republike Srbije, Crne Gore, Republike Slovenije, Republike Bugarske i Republike Austrije, čiji su predstavnici pozdravili organizaciju 35. godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža u BiH.

ENIC (European Network of Information Centres, Europske mreže nacionalnih izvještajnih centara o akademskoj pokretljivosti i priznavanju) / NARIC (National Academic Recognition Information Center – Nacionalni informacijski centar za akademsko priznavanje) su međunarodne mreže koje se sastoje od 56 država članica europskih zemalja i svijeta, a osnovali su ih Europska komisija, Vijeće Europe i UNESCO u svrhu akademske mobilnosti i što bolje primjene načela Lisabonske konvencije o priznavanju.

ENICNARIC Napulj 2024
ENICNARIC Napulj 2024

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno