Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin na najnižoj razini od 2020. dok se čeka odluka Feda

Pad kriptovaluta u ponedjeljak doveo je bitcoin na rub najniže razine od 2020. uoči globalnog vala monetarnog stezanja za koji se očekuje da će se ovaj tjedan proširiti iz Europe na SAD.

Najveći digitalni token potonuo je čak 6,7 posto na 18.500 dolara u 7:10 ujutro u Londonu. Ether je pao za 6,2 posto, boreći se da zadrži granicu od 1300 dolara. Kovanice kao što su XRP i Polkadot zabilježile su veće gubitke,prenosi bankar.me.

Ulagači se pripremaju za volatilnost zbog velikog povećanja kamatnih stopa koje se ovog tjedna očekuje od strane Federalnih rezervi kako bi se suzbili cjenovni pritisci. Fjučersi američkih dionica bili su u minusu, a dolar je porastao u znak tržišnog opreza.
Atmosfera na globalnim tržištima takva je da u ovom inflatornom okruženju makroekonomska slika nadjačava sve, napisao je u bilješci Antoni Trenchev, partner u kripto-zajmodavcu Nexo.
Etherov porast koji je započeo sredinom lipnja i potaknut pompom oko nadogradnje Ethereum blockchaina brzo se smiruje otkako je ponovna izgradnja dovršena.

Na drugom mjestu, izvještava da Ripple Labs Inc. i Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a traže hitnu presudu u tužbi oko XRP tokena povezanog s Rippleom, zbog čega je coin pao za čak 13,5 posto. SEC tvrdi da je Ripple bio nesmotren u svojim tvrdnjama da XRP nije regulirani vrijednosni papir.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno