Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Crna Gora izručuje Do Kwon-a najtraženijeg kripto kriminalca

Nakon odobrenja Višeg suda u Podgorici, suosnivač Terraform Labs-a, Do Kwon, suočava se s izručenjem Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama. Podsjećamo, optužen je za financijski kriminal, o čemu je pisala Financa.

Do Kwon je izrazio suglasnost s izručenjem Južnoj Koreji. Konačnu odluku o tome koja zemlja će prva dobiti prednost za izručenje donijet će ministar pravosuđa Crne Gore, potvrdio je sud., piše PoslovniPuls.

Ukoliko ministar odobri izručenje, Kwon će nakon izdržavanja četveromjesečne zatvorske kazne u Crnoj Gori. U Crnoj Gori je bio osuđen zbog krivotvorenja isprava, biti predan pravosudnim organima tražitelja.

Podsjetimo, Kwon je prvo uhićen u Crnoj Gori u ožujku pod optužbom za pokušaj napuštanja zemlje s lažnim putnim ispravama. Posjećamo, oslobođen je iz pritvora do početka suđenja uz jamčevinu od 436.000 dolara u svibnju. Sud u Crnoj Gori ga je u lipnju proglasio krivim za krivotvorenje isprava te ga osudio na četiri mjeseca zatvora.

Kwon, koji je bio u središtu svjetske potrage nakon što je Interpol izdao crvenu obavijest za njim u rujnu 2022. Stvorio je dva propala tokena – terraUSD i luna – u svibnju 2022. Njihov je kolaps izazvao gubitak od oko 40 milijardi dolara u samo nekoliko dana.

I drugi suosnivač Terraforma Daniel Shin, suočava se s identičnim optubama za kršenje zakona. To je rezultiralo zamrzavanjem imovine u iznosu od 185 milijuna dolara. Shin, koji tvrdi da je napustio kompaniju dvije godine prije njenog kolapsa, negirao je bilo kakvu umiješanost u financijski neuspjeh Terre.

Cijeli ovaj događaj postavlja važna pitanja o regulaciji kripto-valuta. Pokazala se potreba za jačim nadzorom nad ovim tržištima. U cilju zaštite investitora od potencijalnih prijevara i manipulacija. Očekuje se kako će ovaj slučaj imati odjek i u drugim dijelovima svijeta. Cilj je potaknuti razgovore o uspostavljanu globalnih regulatornih standarda u kripto-industriji.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno