Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Duhan – Povećan interes ratara za proizvodnju

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT grupe. Izvijestili su kako su u ugovaranje nove proizvodne sezone krenuli dva mjeseca ranije od uobičajenog. Te unatoč velikim izazovima nastavka inflacijskog rasta troškova u proizvodnji i odustajanju staračkih domaćinstava od poljoprivredne proizvodnje; bilježe povećan interes ratara za proizvodnju duhana.

Nešto više od mjesec dana do formalnog kraja sezone. Već imaju ugovoreno 16 posto više hektara u odnosu prema prošloj godini. Povećani interes poljoprivrednika za duhan ove godine posljedica je ponajprije činjenice da je proizvodnja duhana jedna od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj. Za što je upravo zaslužan BAT.

Siguran otkup

Siguran otkup svih proizvedenih količina duhana, financijsko praćenje kroz sve faze proizvodnje, poticanje investicija u povećanje produktivnosti proizvodnje, ali i fokus BAT-a na održivost proizvođača. Osiguravaju kooperantima u sustavu Hrvatskih duhana kvalitetne uvjete proizvodnje i sigurnost. Također, otkupna cijena kontinuirano raste. U protekle dvije godine povećana je više od 50 posto. Pritom otkupna cijena duhana nije podložna oscilacijama poput žitarica i drugih ratarskih kultura.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno