Financa
Digitalni poslovni portal

EU otvorila fond za financiranje ruralnog turizma

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, objavljen je javni poziv vrijedan 3,5 mil KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini.


Cilj projekta je razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, te očuvanje prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane covid-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno dva partnera. Podnostelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude – saopćeno je.
Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt, podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15% sufinanciranje podnositelja prijave i partnera i 70% financiranje kroz mjeru potpore od Projekta EU4AGRI).
Krajnji rok za podnošenje prijava je 7.3.2022. godine.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem ovog linka.

U sklopu EU4AGRI, EU pruža potporu jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnog razvoja u BiH. Kroz EU4AGRI-Recovery, EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i pružatelje usluge ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz EU4BusinessRecovery utiče na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća. Za sva tri projekta Evropska unija izdvojila je 38 mil EUR – podsjećaju iz EU4AGRI projekta.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije