Financa
Digitalni poslovni portal

Kriptotržište krenulo sa snažnim gubitkom 200 milijardi dolara u 2022. godinu

Bitcoin je započeo 2022. pod ekstremnim prodajnim pritiskom. Kripto imovina je pala za više od 12% u prvih 6 dana godine. Nedavna korekcija u srijedu gurnula je cijenu ove digitalne imovine ispod 43.000 dolara.

Vlasnici bitcoina pretrpjeli su veliki udarac u srijedu nakon što je BTC pao za više od 7% u roku od dva sata. Sveukupno, tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je za više od 200 milijardi dolara u posljednja 24 sata. Ethereum (ETH), Solana (SOL) i Polkadot (DOT) pali su za više od 10% u navedenom razdoblju.

SOL je bio najteže pogođena digitalna imovina među prvih 10 u posljednja 24 sata. Kripto imovina izgubila je gotovo 13% svoje vrijednosti i dosegla najnižu vrijednost od 147 dolara. Što se tiče postotnog gubitka, altcoini su od jučer pali više od Bitcoina.

Trenutno stanje vrijednosti kripto imovine koje možete uživo pratiti i na našem portalu:

Cryptocurrencies

BTC
$26,915.23
ETH
$1,667.21
LTC
$66.07
DASH
$27.36
XMR
$145.97
NXT
$0.00
ETC
$15.88
DOGE
$0.06
ZEC
$26.85
BTS
$0.01

“Bitcoin je nakratko pao ispod 43 tisuće dolara po prvi put od rujna prije nego što je pokazao trenutni blago ohrabrujući skok. Oba SP500, zajedno sa zlatom, također su pala i čini se da su trenutno prilično korelativni”, u swom je tweet-u objavila platforma za kriptoanalitiku, Santiment

Zbog posljednjeg pada na kripto tržištu, likvidacije su porasle na rekordne razine. Prema podacima koje je objavio Coinglass, u posljednjih 700 sati likvidirano je više od 24 milijuna dolara dugih pozicija za trgovanje kriptovalutama. Broj uključuje likvidaciju dugih Bitcoin pozicija u vrijednosti od približno 300 milijuna dolara. Štoviše, Ethereum, SOL, XRP i DOGE svjedoci su velikih likvidacija od jučer. ETH je došao na drugo mjesto s likvidacijom preko 150 milijuna dolara vrijednih dugih trgovačkih pozicija, a slijede Solana i XRP. U posljednja 208,000 sata likvidirano je ukupno 24 trgovačkih pozicija.

S ravnotežom signala bika i medvjeda pri ruci, naša očekivanja na početku 2022. vjerojatno su nastavak bočne konsolidacije“,

istaknuo je Glassnode u svom najnovijem izvješću.
Cijena Bitkoin-a u prvih 7 dana 2022. godine (izvor: Glassnode.com)
Cijena Bitcoin-a u prvih 7 dana 2022. godine (izvor: Glassnode.com)

Bitcoin je započeo 2022. pod ekstremnim prodajnim pritiskom. Kripto imovina je pala za više od 12% u prvih 6 dana godine. Nedavna korekcija u srijedu gurnula je cijenu digitalne imovine ispod 43,000 dolara.

Vlasnici bitcoina pretrpjeli su veliki udarac i u posljednjih 48 sati nakon što je BTC pao za više od 7% u vrlo kratkom roku. Sveukupno, tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je za više od 200 milijardi dolara u spomenutom vremenskom razdoblju. Ethereum (ETH), Solana (SOL) i Polkadot (DOT) pali su za više od 10% u navedenom razdoblju.

SOL je bio najteže pogođena digitalna imovina među prvih 10 u posljednja 48 sata. Kripto imovina izgubila je gotovo 13% svoje vrijednosti i dosegla najnižu vrijednost od 147 dolara. Što se tiče postotnog gubitka, altcoini su od jučer pali više od Bitcoina.

Zbog posljednjeg pada na kripto tržištu, likvidacije su porasle na rekordne razine. Prema podacima koje je objavio Coinglass, u posljednja 700 sata likvidirano je više od 24 milijuna dolara dugih pozicija za trgovanje kriptovalutama. Broj uključuje likvidaciju dugih Bitcoin pozicija u vrijednosti od približno 300 milijuna dolara. Štoviše, Ethereum, SOL, XRP i DOGE svjedoci su velikih likvidacija od jučer. ETH je došao na drugo mjesto s likvidacijom preko 150 milijuna dolara vrijednih dugih trgovačkih pozicija, a slijede Solana i XRP. U posljednja 208,000 sata likvidirano je ukupno 24 trgovačkih pozicija.

S ravnotežom signala bika i medvjeda pri ruci, naša očekivanja na početku 2022. vjerojatno su nastavak bočne konsolidacije”, istaknuo je Glassnode u svom najnovijem izvješću. Svakako predlažemo da pogledate jako zanimljivo video izvješće s njihovog youtube kanala:

Video analiza Glassnode za prvi tjedan 2022.

Izvor: https://hr.bitcoinethereumnews.com
https://www.financemagnates.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije