Financa
Digitalni poslovni portal

Fed je svojim dužnosnicima zabranio trgovanje kriptovalutama

Američke federalne pričuve odobrile su amandman na dekret kojima se visokim dužnosnicima zabranjuje trgovanje dionicama, obveznicama i kriptovalutama.

Prije izmjene, dekret, objavljen u listopadu, tada nije pokrivao kriptovalute. Prema priopćenju Federalnog odbora za operacije na otvorenom tržištu (FOMC), većina ograničenja stupit će na snagu 1. svibnja.

Zabrana se odnosi na članove FOMC-a, predsjednike regionalnih podružnica FED-a i niz drugih dužnosnika, uključujući šefove osoblja, menadžere za trgovanje obveznicama i zaposlenike Fed-a, koji prisustvuju sastancima odbora za monetarnu politiku. Također se odnosi na supružnike i djecu zaposlenika.

Iako će se u početku ova uredba primjenjivati ​​samo na više osoblje Fed-a, središnja banka je rekla da očekuje da će na kraju obuhvatiti sve zaposlenike.

Zabrana je uslijedila nakon prošlogodišnje javne kontroverze potaknute izvješćima da je nekoliko dužnosnika središnje banke trgovalo dionicama i dioničkim fondovima prije mjera Fed-a za održavanje gospodarstva na površini tijekom krize Kovid-19.

Uredba “ima za cilj ojačati povjerenje javnosti u nepristranost i integritet rada (FED) sprječavanjem čak i mogućnosti bilo kakvog sukoba interesa”, stoji u priopćenju FOMC-a.

Sukladno ovoj zabrani, dužnosnici koji trenutno imaju ulaganja na burzi imat će rok od godinu dana da se povuku iz tih ulaganja. Štoviše, dužnosnici koji namjeravaju ulagati u neku imovinu na burzi morat će obavijestiti FOMC čak 45 dana unaprijed i ne otuđivati ​​tu imovinu u sljedećih najmanje godinu dana.

Kongres također priprema zasebnu mjeru za zabranu držanja pojedinačnih dionica članovima zakonodavnog tijela, ali službeno ti propisi još nisu objavljeni.

Izvor:Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije