Financa
Digitalni poslovni portal

Google Chat će u potpunosti zamijeniti Hangouts

Ako ste korisnik Google Workspacea, uskoro biste trebali ostati bez klasične usluge Hangouts, a na njezino mjesto trebao bi stići Googleov noviji softver – Google Chat. Kompanija je najavila da će Google Chat učiniti osnovnom aplikacijom za dopisivanje već od 22. ožujka, što znači da će svi korisnici biti preusmjereni upravo na Google Chat kad pokušaju ući u Hangouts bilo da ga koriste putem internetske inačice Gmaila ili aplikacije Hangouts.

Prijelaz sa Google Hangoutsa na Google Chat najnoviji je korak u Googleovoj strategiji rezvoja sustava razmjene poruka koja svakim danom postaje sve više zbunjujuća, piše The Verge. Najnovija migracija započela je tijekom lipnja 2020. te se usredotočuje na usluge dopisivanja integrirane u Gmail. Google Chat se, doduše, ne smije brkati sa GChatom, neslužbenim imenom za Google Talk kojeg je kompanija 2017. ugasila i zamijenila Hangoutsima.

Postojeći razgovori u Hangoutsima prebacit će se na Chat, kažu iz Googlea.

Promjena o kojoj govorimo trenutno cilja samo korisnike Workspacea, kao i korisnike G Suite Basica i Businessa. Drugim riječima – tiče se korisnika koji Google koriste kao dio neke organizacije ili kompanije. Ipak, najavljeno je kako će promijena s vremenom prijeći i na ‘obične’ korisnike.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije