Financa
Digitalni poslovni portal

Kripto burza Binance ograničava usluge ruskim državljanima

Binance, najveća burza kriptovaluta po obimu trgovanja, objavila je danas da, u svjetlu najnovijih sankcija Europske unije (EU) protiv Rusije, ograničava pružanje usluga ruskim građanima koji imaju kripto imovinu veću od 10.000 eura ( 10.912 dolara).

Sankcije EU protiv Moskve, usvojene ranije ovog mjeseca kao dio petog paketa sankcija, uključivale su kriptovalute, banke, devizne i financijske trustove s ciljem zatvaranja potencijalnih “rupa” koje bi potencijalno mogle omogućiti Rusima prijenos novca u inozemstvo.

Ruski državljani ili pravne osobe u Rusiji čije stanje na kripto računima iznosi više od 10.000 eura dobit će 90 dana da zatvore svoje pozicije, priopćeno je iz Binance-a, piše Reuters a prenosi Tanjug.

U priopćenju se dodaje da će biti moguća samo povlačenja s računa koji su podložni restriktivnim mjerama EU, te da neće biti dopušteno deponiranje niti trgovanje.

Binance-ova odluka uslijedila je nakon što je tvrtka prošlog mjeseca objavila da vlasnici kartica sankcioniranih ruskih banaka neće moći koristiti iste na platformi, i potvrdila da je ograničila pristup sankcioniranim pojedincima iz Rusije.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije