Financa
Digitalni poslovni portal

Ministarstvo gospodarstva KS strateški partner Bosna Bank International

Ministarstvo gospodarstva Kantona Sarajevo prihvatilo je poziv Bosna Bank International (BBI) o strateškom partnerstvu ovog ministarstva na 12. Sarajevo Business Forumu (SBF) i 3. Sarajevo Halal Fair-u (SHF).

Na ovaj način Ministarstvo gospodarstva KS omogućit će gospodarstvenicima i samostalnim poduzetnicima s područja Kantona Sarajevo da predstave svoje projekte i proizvodne potencijale investitorima iz cijelog svijeta na 12. Sarajevo Business Forumu, kao i 3. Sarajevo halal sajmu. U okviru ove strateške suradnje, Ministarstvo gospodarstva omogućit će za 150 kompanija predstavljanje potencijalnim investitorima i povezivanje s predstavnicima poslovnih zajednica Europske Unije, zemalja Bliskog istoka i Azije.

Ministarstvo gospodarstva Kantona Sarajevo i ove godine izdvojit će značajna sredstva kako bi gospodarstvenici Kantona Sarajevo ostvarili pravo na besplatne kotizacije za sudjelovanje na Sarajevo Biznis Forumu i predstavili se međunarodnoj poslovnoj zajednici. Ove godine s organizatorima smo dogovorili dodatna pojednostavljivanja i vjerujem da će imati efekta u smislu povećanog interesa gospodarstvenika za sudjelovanje na Forumu. Po prvi put smo i generalni pokrovitelji Sarajevo halal sajma jer smatramo da je iznimno bitno da jačamo ovaj segment u proizvodnji, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je sve veća potražnja za halal proizvodima na međunarodnom tržištu.

Adnan Delić ministar gospodarstva Kantona Sarajevo

Drago nam je da je Ministarstvo gospodarstva Kantona Sarajevo prepoznalo značaj koji Sarajevo Business Forum ima ne samo za Kanton, već i državu BiH i priključilo se ovom velikom projektu. U sklopu 12. SBF-a, koji će se održati 17. i 18. svibnja, planirani su brojni paneli sa prijedlozima rješenja, kada su u pitanju energetska i klimatska kriza, te o modalitetima uspješnije ekonomske suradnje i načinima poticanja i privlačenja investicija u sve države Zapadnog Balkana, s ciljem bržeg ekonomskog razvoja. Razgovarat će se i o modelima javno-privatnih partnerstava i ulaganja u ključne infrastrukturne oblasti u zemljama zapadnog Balkana, ali i o boljoj regionalnoj saradnji s ciljem kreiranja prosperitetnije budućnosti. Sudionici SBF-a pokušat će zajedno doći do rješenja kako da kroz uklanjanje trgovinskih barijera i bolju ekonomsko- regionalnu povezanosti, zajednički unaprijede održivi razvoj ekonomija država Zapadnog Balkana, boljeg standarda građana i sprečavanja odlaska ljudi.

Dino Selimović direktor Sarajevo Business Foruma

Također, gospodarstvenici iz Kantona Sarajevo  koji posjeduju halal certifikat uz podršku Ministarstva gospodarstva KS imat će mogućnost predstaviti svoje proizvode i usluge na 3. Sarajevo halal sajmu koji će se od 17.do 19. svibnja održati u glavnom gradu BiH.

Više informacija o 12. SBF-u dostupno je putem web stranice: www.sarajevobusinessforum.com ili putem e-maila info@sarajevobusinessforum.com, dok su informacije za sudjelovanje na Sarajevo Halal Fairu dostupne putem web stranice www.sarajevohalalfair.com ili putem e-maila info@sarajevohalalfair.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije