Financa
Digitalni poslovni portal

Mostar i Hercegovina imaju dobre potencijale za razvoj i privlačenje stranih investicija – panel

Na štandu Grada Mostara u sklopu 23. međunarodnog sajma gospodarstva u četvrtak su održana tri panela o turizmu i kulturnoj baštini, gdje je, među ostalim, istaknuta važnost turizma kao najbrže rastuće grane svjetske ekonomije koja utječe na ekonomske, ekološke, socijalne i kulturne aspekte života.

O temi “Odgovorno upravljanje baštinom i masovni turizam” govorili su dopredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, direktor Agencije Stari grad Miralem Fajić, šefica službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić, te doktor arhitekture Amir Pašić, priopćeno je iz Grada Mostara.

“Mostar – grad manifestacija” tema je o kojoj se razgovaralo na drugom panelu, a svoje aktivnosti predstavili su ravnateljica Muzičkog centra “Pavarotti” Tajma Guzin, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, stručna suradnica za turizam u Službi za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Avmedovski, te savjetnica Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Sanela Mešić.

Mostar

Istaknuto je da u Mostaru djeluje 12 ustanova kulture kojima je Grad osnivač i te ustanove godišnje produciraju više od 500 kulturnih događaja.

Tema trećeg panela bila je “Međunarodni projekti za razvoj Grada Mostara”, a o njoj su govorili predstavnica Gospodarske komore FBiH Erina Lasić, direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu “REDAH” Ivica Sivrić i viši stručni suradnik za EU projekte u Gradu Mostaru Amela Sjekirica.

Zajednički zaključak govornika na panelu je kako Mostar i Hercegovina imaju dobre potencijale za razvoj i privlačenje stranih investicija koje bi omogućile otvaranje novih radnih mjesta.

Izvor: fena

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije