Financa
Digitalni poslovni portal

EU je odobrila novi, peti paket sankcija Rusiji

Svih 27 članica Europske unije sinoć je odobrilo nove sankcije Rusiji, koje uključuju embargo na uvoz ruskog ugljena, drvne građe i votke.

Sankcije uključuju zamrzavanje sredstava nekoliko ruskih banaka, produženje zabrane izvoza oružja i drugih vrsta izvoza u vrijednosti od oko deset milijardi eura, prenose agencije.

Europska komisija predložila je nove sankcije u utorak nakon događaja u kijevskom predgrađu Bucha. Jučer su svi članovi prihvatili prijedlog na sastanku veleposlanika, a na snagu će stupiti danas nakon objave u Službenom glasniku.

“Paket sankcija je značajan i proširuje postojeće sankcije protiv Rusije na nove sektore i oligarhe”, stoji u priopćenju francuskog predsjedništva EU.

Visoki dužnosnici EU također su rekli da bi, ako Rusija nastavi napadati Ukrajinu, mogla uslijediti potpuna zabrana uvoza svih fosilnih goriva iz Rusije.

Izvor: agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije