Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Može li Bitcoin vrijediti 69.000 dolara opet, a može li nula?

Izvršni direktor za tržišne strategije u kompaniji Euro Pacific Asset Management, Peter Schiff, izjavio je da vodeća kriptovaluta Bitcoin više nikada neće dostići svoju najvišu vrijednost od studenog 2021. godine, a to je 69.000 dolara.

U objavi na Twitteru, dugogodišnji skeptik kada je u pitanju Bitcoin, naveo je razlog za svoju tvrdnju. Naveeo je da je skok na 69.000 dolara prevara omogućena do sada neviđenim kripto marketingom i špekulativnom kupovinom u kojoj se koristila metod trgovanja leverage trading. Potvrdio je svoje tvrdnje bankrotom FTX kripto burze, dodajući da je Bitcoin manija završena.

Ovo nije prvi komentar popularnog američkog brokera, koji je i prije često isticao pad Bitcoina. Peter Schiff također vjeruje da se Bitcoin kreće prema cijeni od nula dolara, dugoročno. Nakon što je BlockFi obustavio sva povlačenja s korisničkih računa, Schiff je naglasio da bi investitori trebali prodati svoje Bitcoine, ako su u mogućnosti, piše Hrvatski Bitcoin Portal.

U kolovozu je Schiff predvidio pad cijene Bitcoina prema razini od 10.000 dolara. Savjetujući ljudima da napuste ovo tržište dok su još u profitu. Schiff ima slično mišljenje kada je u pitanju druga najveća kriptovaluta Ethereum (ETH), kao i ostatak kripto tržišta.

Bitcoin i dalje gubi na vrijednosti

U vrijeme pisanja ovog teksta, Bitcoin se, prema CoinMarketCap-u, trguje po cijeni od 16.730 dolara.

Trenutna cijena predstavlja lagani oporavak od najniže cijene u posljednje dvije godine. Bitcoin je dosegao nakon panične prodaje od strane investitora kada se saznalo za debakl FTX-a i njihov manjak od 8 trilijuna dolara. Ova saga nastavila se 11. studenog kada je FTX proglasio bankrot. Podsjećamo, da bi samo dan kasnije objavili da je ova burza navodno hakirana.

Cijena Bitcoin a posljednjih mjesec dana izvor Yahoo Finance
Cijena Bitcoin a posljednjih mjesec dana izvor Yahoo Finance

Zaraza oko kolapsa ove kripto mjenjačnice snažno je utjecala na cjelokupno kriptotržište, a kapitalizacija ovog tržišta pala je s vrijednosti od trilijun dolara na gotovo 750 milijardi dolara u samo dva dana. Trenutačni iznos kapitala kripto tržišta je oko 900 milijardi dolara.

Uostalom, Bitcoin je još uvijek najvrijednija imovina u prošlom desetljeću. Zanimljiv podatak je naveden na Case Bitcoin o povratima na uloženi kapital. Bitcoin je ostvario povrat od 154 890% na uloženi kapital, dok je ulaganje u zlato zabilježilo samo 3% povrata na uloženi kapital.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno