Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Odobren je stečajni plan Celsius Network-a

Sud potvrđuje plan Celsius-a za izlazak iz stečaja, 2 milijarde dolara u kriptovaluti ide kreditorima.

Odluka završava složeni slučaj s planom koji su odobrili kreditori. Oni će dobiti djelimičnu nadoknadu i učiniti ih dioničarima nove kompanije. Kupcima je sada jasan put da vide dio svojih sredstava vraćen i dobiju dionice u reorganiziranoj kompaniji, koja će se zvati NewCo.

Sudac Martin Glenn iz stečajnog suda južnog okruga New Yorka izdao je 9. studenog potvrdu da su kreditori Celsiusa 27. rujna velikom većinom odobrili stečajni plan. Prema planu, oko 2 milijarde dolara u Bitcoinu i Etheru biće redistribuirano Celsius-ovim kreditorima zajedno s kapitalom u novom poduzeću. Kompanija je saopćila kako se nada da će započeti nadoknadu vjerovnicima do kraja godine. Mnogi kreditori Celsius-a bili su učesnici njegovog Earn program. Ovo im je omogućilo da zarade tjedne nagrade držeći CEL tokene koji su bili zaključani godinu dana.

Ništa u ovom Nalogu za potvrdu ili Planu ne predstavlja zaključak Suda prema bilo kojim zakonima o vrijednosnim papirima ili na neki drugi način o tome jesu li CEL Token ili Earn Program vrijednosni papiri.

Martin Glenn, sudac na ovom slučaju

NewCo će proširiti postojeće rudarske operacije bivšeg kripto zajmodavca Celsius-a. Također će monetizirati nelikvidnu imovinu Celsiusa i provoditi druge razvojne aktivnosti, podložne regulatornom odobrenju.

Novim poduzećem upravljaće konzorcij Fahrenheit. Sastavljen je od nekoliko osoba i organizacija koje se izvorno bave kriptom. Jedan od članova konzorcija je Proof Group, koji se navodno takođe takmiče za FTX.

Celsius je proglasio bankrot tijekom srpnja 2022., o čemu je pisala Financa. Njegov bivši izvršni direktor, Alex Mashinsky, uhapšen je tijekom srpnja 2023. Optužen je za prijevaru s vrijednosnim papirima, prijevaru s robom i prijevaru elektronskim putem. Očekuje se da će mu se suditi u rujnu 2024. i ostaje na slobodi uz kauciju od 40 milijuna dolara, piše Kripto.

Bivši direktor prodaje Celsius-a Roni Cohen-Pavon priznao je krivicu za optužbe za prijevaru i manipulaciju cijenama te će mu presuda biti izrečena 11. prosinca.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno