Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Predstavljen Apple Intelligence – Appleova AI inicijativa

Apple je najavio svoju dugo očekivanu generativnu AI inicijativu pod nazivom Apple Intelligence tijekom svoje WWDC konferencije u Cupertinu, Kalifornija, u ponedjeljak.

Tehnologija, Appleov prvi korak u generativnoj umjetnoj inteligenciji, bit će duboko integrirana u hardverske i softverske proizvode tvrtke. Od iPhonea i Maca do pošte, poruka i fotografija.

Apple pozicionira Apple Intelligence kao jedinstvenu ponudu koja može razumjeti vas i vaše podatke. Umjesto široko zasnovanog AI sustava kao što je ChatGPT ili Googleov AI Overview, prenosi Seebiz.

Apple Intelligence bit će dostupan za iPhone 15 Pro te iPad i Mac računala s Appleovim čipovima serije M1 i novijim kasnije ove jeseni.

Najveće promjene dolaze u Appleovu Siri

Izvorni glasovni pomoćnik pametnog telefona, Siri, godinama je očajnički trebao osvježenje, a Apple Intelligence će ponuditi upravo to. Tvrtka kaže da će pomoćnik imati novi izgled, biti će prirodniji i bolje će reagirati.

Kao i drugi generativni pomoćnici koje pokreće AI, moći ćete postavljati dodatna pitanja i prekidati se dok postavljate zahtjeve. Siri sada može odgovoriti na zahtjeve putem tipkanog teksta ako ih ne želite izreći naglas. Također ćete moći zatražiti od Siri da koristi ChatGPT, umjesto Appleovih vlastitih modela za slanje zahtjeva.

Apple kaže da je njegova ažurirana verzija Siri svjesnija konteksta Appleovih proizvoda. Što vam omogućuje postavljanje pitanja o tome kako različite značajke i postavke rade i dobivanje točnih odgovora. Svjesnost na zaslonu omogućit će Siri da razumije i poduzme mjere u vezi sa stvarima na vašem zaslonu. Dakle, ako prijatelj pošalje adresu u Porukama, možete dati Siri da je spremi za vas.

Bolje razumijevanje korisnika

Apple posebno gura sposobnost Siri da razumije podatke korisnika. Na primjer, moći ćete postavljati pitanja poput “Pokaži mi fotografije Stacy u New Yorku u ružičastom kaputu”, a pomoćnik će vam dati točno onu fotografiju koju tražite iz aplikacije Fotografije. Tada možete reći Siri da premjesti fotografiju u drugu aplikaciju, poput e-pošte u aplikaciji Mail. Ovi zahtjevi također će raditi u aplikacijama trećih strana.

Ako trebate pokupiti nekoga u zračnoj luci, možete pitati Siri kada će ta osoba sletiti, a ona će pronaći podatke o letu koje je osoba prethodno podijelila s vama u aplikaciji Mail i provjeriti podatke praćenja leta u stvarnom vremenu kako bi odredila kada biste trebali krenuti.

Osim Siri, vaši uređaji sada mogu odrediti prioritet vaših obavijesti kako bi prikazali najvažnije bilješke i minimizirali manje relevantne. Alati za pisanje mogu prepisivati, pisati ili sažimati informacije za vas, automatski dostupni u Notesu, Pošti i nizu aplikacija trećih strana. Moći ćete stvarati generativne AI slike ljudi, mjesta i životinja u svojim aplikacijama u tri različita stila.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno