Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

PS2 najprodavanija je igraća konzola na svijetu, Nintendo joj je za petama

Tijekom svog dugog životnog vijeka, broj prodanih PlayStation 2 premašio je 158 milijuna. dok je Nintendo prodao 154 milijuna svojih dlanovnih konzola. Ovaj bi se popis uskoro mogao promijeniti, a mogao bi ga poremetiti – Nintendo. Prema posljednjim podacima iz japanske kompanije, zajedno s posljednjim kvartalom prošle godine broj prodanih primjeraka Switcha dosegao je 139,36 milijuna tako da je vjerojatno do sada već premašio 140 milijuna.

Switch još uvijek tražen

Tijekom posljednja tri mjeseca prošle godine kompanija je prodala 6,9 milijuna konzola. Uključujući skoro 3,5 milijuna modela Switch OLED, 1,27 milijuna komada modela Switch Lite te 2,15 milijuna standardnih modela Switcha. Iako te brojke pokazuju pad prodaje u odnosu na isto vrijeme godinu dana ranije, pad od šest posto manji je od očekivanog. Također, za cijelu fiskalnu godinu koja završava s ožujkom, Nintendo je sada povećao predviđanja za prodaju, s 15 na 15,5 milijuna komada. Što pokazuje i dalje veliku potražnju za njihovom konzolom koja je u prodaji još od 2017. godine, prenosi Zimo.

Uz ovakav prodajni tempo, za godinu dana Switch bi zaista mogao prestići DS, a ubrzo nakon toga i PS2. No tek treba vidjeti hoće li se to dogoditi. Nintendo bi uskoro mogao prebaciti svoj fokus na novi model koji pripremaju. Odnosno na nasljednika Switcha koji navodno stiže u drugoj polovici godine. Ovaj bi uređaj, prema dosadašnjim glasinama, trebao imati hardver usporediv s PlayStationom 4 i starijom generacijom Xboxa. A njegov prvi model imat će 8-inčni LCD, dok bi kasniji model trebao imati OLED ekran.

Pojavom nove verzije Nintendo će originalni Switch staviti u drugi plan. Ako mu zbog novog modela smanje cijenu, možda će i to utjecati na povećanje potražnje za tom konzolom. Što bi na kraju moglo rezultirati dobrom prodajom i rušenjem PlayStationa 2 kao najprodavanije igraće konzole u povijesti.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno