Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Tesla je navodno angažirao PR tvrtku za praćenje zaposlenika na Facebooku

CNBC je citirao fakture i “druge dokumente” koji navodno pokazuju da je MWW PR pratio rasprave zaposlenika na platformi u vezi s radnom praksom tvrtke i tužbom za seksualno uznemiravanje. MWW PR je navodno pratio razgovore zaposlenika u Facebook grupi zaposlenika Tesle od 2017. do 2018. godine.

Tvrtka za odnose s javnošću pratila je platformu društvenih medija “za komentiranje organizacijskih napora i za provođenje istraživanja posebno o organizatorima, nastavljajući razvijati radne komunikacijske planove, medijske liste i prezentacije na temelju njihovog izviđanja”, rekao je CNBC.

Tesla i MWW PR nisu odmah odgovorili CNN Businessu za komentar. Tesla (TSLA) također nije odgovorio na zahtjev CNBC-a za komentar.
U izjavi za CNBC, MWW PR je rekao da se “konzultirao s Teslom tijekom 2017.-2018. o širokom komunikacijskom angažmanu zaposlenika tijekom razdoblja brzog rasta tvrtke.”

Uobičajena je praksa da se pregleda medijsko izvješće i javni društveni razgovor o tvrtki kako bi se stekao uvid u probleme i percepcije dionika o brendu“, kažu iz tvrtke.

Musk je bio glasan kritičar sindikata, posebice nastojanja United Auto Workersa da organizira svoje zaposlenike. U ožujku je pozvao sindikat da održi organizacijsko glasovanje u tvrtki. Kazao je da Tesla može zaposliti i zadržati radnike samo na sadašnjem, vrlo skučenom tržištu rada, plaćajući i dobro se ponašajući prema njima, te ga ne brine sindikalno glasanje u tvrtki.

Također je govorio o “slobodi govora” nakon svoje objave da kupuje Twitter.

Pod ‘slobodom govora’ jednostavno mislim na ono što je u skladu sa zakonom“, rekao je u jednom od svojih brojnih nedavnih tvitova na tu temu. “Ja sam protiv cenzure koja nadilazi zakon. Ako ljudi žele manje slobode govora, tražit će od vlade da donese zakone u tom smislu.” Musk je također rekao kako misli da bi Twitter trebao više “suzdržavati u  brisanju sadržaja” i “biti veoma oprezan s trajnim zabranama“.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno