Financa
Digitalni poslovni portal

Tesla je navodno angažirao PR tvrtku za praćenje zaposlenika na Facebooku

Tesla je navodno platio konzultantskoj tvrtki da prati interakcije zaposlenika na Facebooku kada su neki radnici htjeli osnovati sindikat u tvornici tvrtke u Fremontu u Kaliforniji.

CNBC je citirao fakture i “druge dokumente” koji navodno pokazuju da je MWW PR pratio rasprave zaposlenika na platformi u vezi s radnom praksom tvrtke i tužbom za seksualno uznemiravanje. MWW PR je navodno pratio razgovore zaposlenika u Facebook grupi zaposlenika Tesle od 2017. do 2018. godine.

Tvrtka za odnose s javnošću pratila je platformu društvenih medija “za komentiranje organizacijskih napora i za provođenje istraživanja posebno o organizatorima, nastavljajući razvijati radne komunikacijske planove, medijske liste i prezentacije na temelju njihovog izviđanja”, rekao je CNBC.

Tesla i MWW PR nisu odmah odgovorili CNN Businessu za komentar. Tesla (TSLA) također nije odgovorio na zahtjev CNBC-a za komentar.
U izjavi za CNBC, MWW PR je rekao da se “konzultirao s Teslom tijekom 2017.-2018. o širokom komunikacijskom angažmanu zaposlenika tijekom razdoblja brzog rasta tvrtke.”

Uobičajena je praksa da se pregleda medijsko izvješće i javni društveni razgovor o tvrtki kako bi se stekao uvid u probleme i percepcije dionika o brendu“, kažu iz tvrtke.

Musk je bio glasan kritičar sindikata, posebice nastojanja United Auto Workersa da organizira svoje zaposlenike. U ožujku je pozvao sindikat da održi organizacijsko glasovanje u tvrtki. Kazao je da Tesla može zaposliti i zadržati radnike samo na sadašnjem, vrlo skučenom tržištu rada, plaćajući i dobro se ponašajući prema njima, te ga ne brine sindikalno glasanje u tvrtki.

Također je govorio o “slobodi govora” nakon svoje objave da kupuje Twitter.

Pod ‘slobodom govora’ jednostavno mislim na ono što je u skladu sa zakonom“, rekao je u jednom od svojih brojnih nedavnih tvitova na tu temu. “Ja sam protiv cenzure koja nadilazi zakon. Ako ljudi žele manje slobode govora, tražit će od vlade da donese zakone u tom smislu.” Musk je također rekao kako misli da bi Twitter trebao više “suzdržavati u  brisanju sadržaja” i “biti veoma oprezan s trajnim zabranama“.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije