Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Potrošnja govedine u Argentini pala je na najnižu razinu u stoljeću

Argentina, poznata kao najveći svjetski potrošač goveđeg mesa po glavi stanovnika, napravila je iznenađujući preokret. Okrenuli su se jeftinijoj piletini dok domaćinstva pokušavaju smanjiti svoje troškove.

Predviđa se da će potražnja za govedinom ove godine pasti ispod 45 kilograma po osobi. Što je najniže još od 1914. godine, prema izvješću Odbora za trgovinu Rosario zasnovanom na vladinim podacima. To bi bilo prvi put da je potražnja Argentine za govedinom zapravo jednaka onoj za pileće meso, koja raste u popularnosti širom sveta, renosi Biznis.

Predsjednik Javier Milei nije još ni punu godinu na svojoj funkciji, a Argentina je zaglibila u duboku ekonomsku recesiju poslije devalvacije nacionalne valute zemlje i erodiranja kupovne moći stanovnika. Svinjetina i perad koštaju otprilike upola manje od govedine. Veća svijest o važnosti uravnotežene ishrane također je navela više obitelji da biraju perad i svinjetinu.

Usprkos tome, Argentinci – zajedno sa susjednim Urugvajcima – i dalje ostaju uvjerljivo najveći potrošači govedine na planeti.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno