Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Stellantis proširuje ponudu modela s 48-voltnim hibridnim sustavom

Stellantis je u utorak objavio da će proširiti svoju liniju pristupačnih hibridnih vozila na 36 modela u Europi do 2026. godine.  I to kako bi zadovoljio sve veću potražnju za ovom vrstom motora, alternativom automobilima na benzin i električnim vozilima.

Američko-francusko-talijanski proizvođač automobila, nastao spajanjem proizvođača Peugeota PSA i Fiat Chryslera 2021., rekao je u priopćenju da će ove godine ponuditi 30 hibridnih modela za devet od svojih 14 marki. Uključujući Fiat, Peugeot, Jeep i Alfa Romeo. Te da će pokrenuti još šest tijekom sljedeće dvije godine.

Stellantis nije rekao koliko takvih hibridnih modela već prodaje. Ali je rekao je da odgovara na brzo povećanje narudžbi kupaca za hibride u Europi. Dodaje da je prodaja ove vrste vozila u regiji porasla za 41 posto u prvih šest mjeseci ove godine.

Grupacija je u lipnju izjavila da je njena prodaja električnih vozila stabilna od početka 2024. Unatoč smanjenoj potražnji na globalnoj razini.

Stellantis je rekao da se fokusira na prodaju “blagih hibridnih” vozila, onih bez utikača i koja koriste niskonaponsku bateriju od 48 volti, robotizirani mjenjač s dvostrukom spojkom i pojačani sustav povrata energije kočenja.

“Kada usporedite ovaj sustav s visokonaponskim hibridom, on ima vrlo sličan dobitak CO2 uz nižu cijenu za našeg kupca. Naš je sustav jednako dobar kao i ostali, ali s malo boljom cijenom.”

Christian Müller, viši potpredsjednik pogonskih sustava Stellantisa za regiju EMEA

Stellantisova pristupačna hibridna tehnologija omogućuje domet do jednog kilometra u čisto električnom načinu rada. U usporedbi s oko 80 kilometara za plug-in hibridnu tehnologiju grupe.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno