Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kripto imovina kao oblik osobne imovine

Završno izvješće Komisije za pravo poziva vladu Ujedinjenog Kraljevstva da reklasificira kripto imovinu, rješavajući trenutne pravne propuste.

Dana 30. srpnja, Pravna komisija Engleske i Wales-a insistirala je da vlada Ujedinjenog Kraljevstva u svom konačnom izvješću kategorizira svu kripto imovinu kao novi oblik osobne imovine. Objavljeno je dopunsko izvješće koje ističe trenutne pravne neadekvatnosti kao nevisno tijelo koje prvenstveno preporučuje i razmatra zakonske reforme u svojim nadležnostima. Ove neadekvatnosti odnosile su se na trenutnu kategorizaciju osobne imovine i njene pravne implikacije na kripto imovinu.

Komisija je navela da pravna “fleksibilnost” omogućava “prepoznavanje posebne kategorije osobne imovine”, koja može prepoznati i zaštititi “određena digitalna sredstva”.

Odvjetnici FTX-a su 29. srpnja podnijeli zahtev protiv odvjetniče kompanije Sullivan & Cromwell (S&C). Tvrde da je ta kompanija prevazišla standardne pravne prakse. Odvjetnici grupne tužbe su tvrdili da je S&C premašio ovu pravnu praksu u svojim naporima. Tako želi aktivno olakšati lažne aktivnosti ugašene mjenjačnice kriptovaluta.

Prema dostavljenim sudskim dokumentima, odvjetnici grupne tužbe su naveli da su odvjetnici S&C kreirali “obmanjujuće strategije koje su doprinijele nedoličnom ponašanju FTX-a”.

Tužba koja je u tijeku traži odštetu po više točaka. Uključujući pomaganje i podržavanje prijevare, pomaganje i podržavanje kršenja povjereništva i građansku zavjeru.

Prijedlog zakona predlaže da se tajnoj službi da više ovlaštenja za progon kripto kriminala

Dva senatora Sjedinjenih Država predstavila su 2. kolovoza nacrt zakona kojim se žele proširiti ovlasti Tajne službe za borbu protiv kriminalnih aktivnosti povezanih s kriptovalutama.

Catherine Cortex Masto iz Nevade i Charles Grassley iz Aiowa predstavili su zakon o “Borbama protiv pranja novca u cyber kriminalu iz 2024. godine”.

Ako se progura i odobri, zakon bi omogućio vlastima Tajne službe da istraže kripto transakcije. Cilj je pratiti nelicencirane kompanije koje koriste kriptovalute za prijenos novca.

To bi također omogućilo Službi da istražuje potencijalne prijevare protiv financijskih institucija SAD. Cilj je staviti financijsku aktivnost “na radar federalnih organa za provođenje zakona”.

Umjetnici tuže SEC zbog zbunjujućeg sigurnosnog statusa NFT-a

Dva umjetnika su 29. srpnja tužila američku Komisiju za vrijednosne papire i burzu kako bi utvrdila da li nezamjenjivi tokeni (NFT) spadaju u regulatornu nadležnost agencije. Odvjetnici oštećenih tražili su razjašnjenje o radnjama koje bi pokrenule američke zakone o vrijednosnim papirima tijekom stvaranja i prodaje NFT. SEC je upitan da li umjetnici trebaju “registrirati” NFT umjetnost prije prodaje u maloprodaji. Također, nejasno im je jesu li potrebna javna transparentna informiranja u vezi sa “rizicima”, navodi Kripto.ba.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno