Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Online projekt Ivice Todorića Abrakadabra se gasi

Prema podacima bonitetnih kompanija A007, koja koja stoji iza brenda Abrakadabra, ostvarila je velike gubitke u posljednjim godinama poslovanja. Tako je u 2023. godini ostvarila gubitak od 2.093.907,82 eura.

Na stranicama same Fortenova grupe i dalje stoji: “Kompanija A007 je nositelj brenda Abrakadabra. Web shopa Fortenova grupe za neprehrambene proizvode. U ponudi Abrakadabre je preko 50.000 aktivnih artikala organiziranih u 12 stalnih kategorija (kućanski aparati, potrošačka elektronika, računala, auto-moto, sport, moda, parfumerija i drogerija, baby oprema, igračke, dom i uređenje, vrt i alati, knjige) te sezonskih kategorija proizvoda, a asortiman se svakodnevno nadopunjuje.

Kompanija okuplja mladu ekipu digitalnih stručnjaka koja neumorno radi na poboljšanju korisničkog iskustva svih posjetitelja. Razvijaju nove funkcionalnosti te šire asortiman, a od konkurencije se Abrakadabra izdvaja navođenjem detaljnih tehničkih karakteristika proizvoda i profesionalnih fotografija.

Kada je pokrenut servis Abrakadabra, govorilo se da će Agrokor pokušati konkurirati globalnim online trgovinama poput Amazona. Lokalno su željeli konkurirati trgovinama poput Monda ili trgovine eKupi. Zanimljivo i Mondo je doživio sličnuu sudbinu, te je nestao s tržišta.

Najveće prednosti Abrakadabra u odnosu na konkurenciju trebale su biti mogućnost besplatne dostave kupljenih proizvoda na kioske Tiska i Tiskove Paketomate.

Abrakadabra imala ambicijozne planove

Hrvoje Kraljević, direktor Tiska i tvrtke A007, u prvoj godini poslovanja govorio je o prometu od oko 20 milijuna eur. Izlazak na slovensko i srbijansko tržište planirao se već za iduću, 2017., godinu. “U Abrakadabru smo uložili više od 40 milijuna kuna, a krenuli smo u taj projekt krajem 2014. i to iz nule, kao svaki drugi start-up. Sada zapošljavamo 25 ljudi, a do kraja godine već bismo ih trebali imati stotinu. Ovo je sljedeći korak u našem online poslovanju, što je prošle godine potvrđeno lansiranjem Konzum Klika.

Anita Lacmanović, direktorica operacija A007, rekla je kako je Abrakadabra posebna i po tome što nudi mogućnost plaćanja na rate, što kod inozemne konkurencije nije slučaj.

“Ponosna sam na to što je Abrakadabra jedina platforma u regiji koja podržava nekoliko poslovnih modela. Posebna nam je potvrda to što smo nominirani za SAP nagradu za kvalitetu za Europu, Bliski istok i Afriku. Poslovni modeli koje donosi Abrakadabra otvorit će prilike za sve postojeće i buduće partnere platforme tako što će im na jednostavan način omogućiti pristup većim tržištima i većem broju potencijalnih korisnika”, rekla je Lacmanović u ožujku 2016. godine., prenose Financije.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno