Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Europska unija smanjuje carine na uvoz kineskih električnih automobila

Europska unija planira smanjiti predložene carine na kineske električne automobile, piše Bloomberg News. Ova odluka dolazi na temelju novih informacija. Prethodno predložene carine bile su visoke, no sada su znatno smanjene. EU će revidirati carinske stope kako bi potaknula uvoz EV-ova iz Kine. Smanjenje carina moglo bi ublažiti trgovinske napetosti i poboljšati odnose s Kinom.

Prema izvještaju, predložena carinska stopa za kineske električne automobile trebala bi pasti ispod 8%. EU je odlučila smanjiti carine zbog novih informacija od proizvođača. Ova revizija slijedi ranije visoke carinske prijedloge.

Prošlog mjeseca, EU je smanjila carinsku stopu sa 20,8% na 9%. Sada se čini da će stopa biti još niža.

EU je najavila da bi neke kineske tvrtke u joint ventureu s europskim proizvođačima mogle dobiti niže carine. Ove niže carine odnose se na uvoz i prodaju električnih automobila u Europi, piše Poslovni plus.

Odluka EU-a o smanjenju carina dolazi usred globalnih trgovinskih napetosti između Kine i drugih velikih ekonomija. Kineski proizvođači EV-ova, uključujući Teslu sa velikom tvornicom u Šangaju, značajno utječu na tržište električnih vozila.

Smanjenje carinskih stopa rezultat je revizija i novih informacija od pogođenih tvrtki. Ova promjena omogućava ponovno pregovaranje uvjeta i prilagodbu carinskih politika. Cilj je održati dobre odnose s Kinom i potaknuti uvoz EV-ova u Europu po nižim cijenama. Ipak, europska automobilska industrija suočava se s izazovima zbog konkurencije kineskih EV-ova koji nude povoljnije cijene.

Smanjenje carina moglo bi koristiti ne samo Tesli, već i kineskim proizvođačima u zajedničkim projektima s europskim tvrtkama. Ovo bi moglo smanjiti trgovinske prepreke i potaknuti veći uvoz kineskih električnih automobila. Istovremeno, očuvat će se suradnja između kineskih i europskih tvrtki.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno