Petak, 27 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zuckerbergovo bogatstvo skočilo na 200 milijardi dolara

Zuckerbergovo bogatstvo poraslo je ove godine za izvanrednih 72,2 milijarde dolara. To ga sada čini vlasnikom ukupnog bogatstva od 200 milijardi dolara.

Ovaj skok u bogatstvu pozicionira Zuckerberga ispred drugih značajnih tehnoloških vođa, uključujući suosnivača Oraclea Larryja Ellisona i bivše izvršne direktore Microsofta, Billa Gatesa i Stevea Ballmera.

Zuckerberg je tijekom snimanja podcasta Acquired prošlog tjedna istaknuo: „Naša strategija je jasna: ako budemo učili brže od konkurencije, ostvarit ćemo pobjedu. Razvit ćemo bolji proizvod od svih drugih jer ćemo ga lansirati prvi ili ranije. Ključ je u brzini učenja.”

Iako Zuckerberg, osnivač Facebooka, zarađuje simboličnu plaću od 1 dolara, to nadoknađuje značajnim „drugim naknadama” i velikim udjelom u Meti. Kao najveći dioničar matične kompanije Facebook, posjeduje otprilike 345,5 milijuna dionica. Ove godine, dodatno je primio 24,4 milijuna dolara u obliku tih naknada. Značajan dio odlazi na osobnu zaštitu, što je uobičajeno i za druge istaknute izvršne direktore američkih kompanija.

Meta je u prijavi za SEC izjavila: „Smatramo da uloga gospodina Zuckerberga stvara posebnu situaciju; on je postao sinonim za Metu, a stoga se negativni stavovi prema našoj tvrtki često direktno povezuju s njim.”

Meta, koja upravlja Facebookom, Instagramom, Threadsom i WhatsAppom, ostvarila je odlične poslovne rezultate ove godine. Od početka 2024. godine, dionice ove kompanije porasle su nevjerojatnih 60%, a u usporedbi s prošlom godinom zabilježen je rast od čak 85%. U utorak su dionice počele trgovati po cijeni koja prelazi 557 dolara.

Zuckerberg povezuje odlične rezultate kompanije s njenim fokusom na umjetnu inteligenciju, piše Poslovni Plus.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno