Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

HarmonyOS Next: Huawei predstavlja vlastiti operativni sustav

HarmonyOS Next predstavlja značajan iskorak u Huaweiovim softverskim ambicijama jer će se udaljiti od Android Open Source Projecta (AOSP) i prestati pružati podršku za Android aplikacije. Ovaj operativni sustav razvijao se nekoliko godina, a njegova komercijalna verzija napokon ima službeni datum lansiranja – 22. listopada. Tog dana očekuje se i predstavljanje serije mobitela Nova 13.

HarmonyOS Next je ključan korak jer se temelji na Huawei kodu i njihovim vlastitim aplikacijama. Prema nedavnim izvješćima, Huawei planira ponuditi više od 10.000 aplikacija. Sustav je vizualno sličan trenutnoj verziji HarmonyOS-a, ali dolazi s potpuno neovisnom arhitekturom zasnovanom na Hongmeng kernelu. Kako smo ranije pisali, nova arhitektura trebala bi donijeti 30% poboljšanje performansi te 20% smanjenje potrošnje energije.

Novi sustav podržavat će aplikacije putem Ark Compilera uz Huawei Mobile Services (HMS). Također će omogućiti naprednu povezanost između različitih uređaja. Iako još nije službeno potvrđeno koji će uređaj prvi koristiti ovaj sustav, sve upućuje na to da bi Nova 13 mogla biti taj model, doznaje Bug.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno