Srijeda, 23 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

TSMC poriče da su pod istragom zbog Huaweija

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) zanijekao je da SAD istražuje njihove poslove s kineskom tehnološkom tvrtkom Huawei. Naime, prošli tjedan objavljeno je izvješće da su njihovi čipovi pronađeni u proizvodima tvrtke sa sjedištem u Shenzhenu.

“TSMC je tvrtka koja poštuje zakon i predani smo poštivanju svih primjenjivih pravila i propisa, uključujući primjenjive kontrole izvoza”, rekao je glasnogovornik tvrtke za CNBC u izjavi u srijedu.

Publikacija usmjerena na tehnologiju The Information izvijestila je prošli tjedan da Ministarstvo trgovine istražuje je li TSMC proizvodio čipove za umjetnu inteligenciju ili pametne telefone za Huawei, kršeći tako izvozna pravila SAD-a.

“Proaktivno komuniciramo s američkim Ministarstvom trgovine u vezi s predmetom u izvješću. Nismo svjesni da je TSMC predmet bilo kakve istrage u ovom trenutku,” dodao je glasnogovornik TSMC-a.

Huawei je stavljen na američku trgovinsku crnu listu u svibnju 2019. zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost.

Ovaj najveći svjetski ugovorni proizvođač čipova, rekao je da Huaweiju nije isporučivao čipove od sredine rujna 2020.

Odvojeno, Reuters je u utorak izvijestio da je jedan od TSMC-ovih čipova nedavno pronađen u Huaweijevom proizvodu. Što ukazuje na moguća kršenja izvoza i navodi proizvođača čipova da obavijesti Ministarstvo trgovine.

Pozivajući se na anonimne izvore, izvješće tvrdi da je do otkrića došlo nakon što je tehnološka istraživačka tvrtka TechInsights rastavila Huaweijev proizvod i pronašla TSMC čip kao dio svog sustava s više čipova.

TechInsights tek treba objaviti javno izvješće o svojim nalazima i još nije odgovorio na zahtjev za komentarom.

Obnovljena je pozornost na Huawei i njegov pristup naprednoj tehnologiji poluvodiča otkako je objavio pametni telefon koji sadrži 5G čip, tehnologiju kojoj su SAD nastojale ograničiti pristup toj tvrtki.

Ministarstvo trgovine SAD-a i Huawei nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Dionice TSMC-a pale su 1,4% u srijedu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno