Srijeda, 23 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BH Telecom osniva novu firmu

BH Telecom želi osnovati novo društvo pod imenom Metropoly Media d.o.o. Sarajevo. Ova odluku je najavljena kao jedna od točaka Dnevnog reda izvanredne Skupštine dioničara, koja je zakazana za danas, 18. 03. 2022. godine.

Pored ove točke na dnevnom redu Skupštine je i usvajanje trogodišnjeg plana poslovanja za period 01.01.2022. do 31.12.2024. godine, kao i razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora i imenovanje novih članova Nadzornog odbora.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 307. sjednici, održanoj 10.03.2022. godine, donijela Odluku o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, V. broj: 311/2022 od 10.03.2022. godine i dostavila Prijedlog kandidata za imenovanje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora kojim je za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ispred državnog kapitala, do okončanja natječajne procedure, a najduže na vremenski period do tri mjeseca, počevši od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora, predloženi su Fuad Cuplov, Almina Pilav, Mirko Rogić, Mugdim Mandžuka, Haris Delizaimović i Nedin Dedić.

Kako prenosi manager.ba, BH Telecom je nedavno svoje polje djelovanja proširio i na produkciju ali i emitiranje TV sadržaja.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno