Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Binance dobio dozvolu za radu Francuskoj

Francuska postaje prva velika europska država koja je dala regulatorno odobrenje kripto gigantu Binance. Dobio je odobrenje regulatora da upravlja svojom mjenjačnicom kriptovaluta u Francuskoj. Binance je sada navedena kao registrirani provider usluga digitalne imovine od strane francuskog kontrolara burze AMF, što joj omogućava da nudi usluge trgovanja i starateljstva za bitcoin i druge kriptovalute.
Binance je najveća kripto burza na svijetu. Prema podacima CoinGecko-a, kompanija upravlja volumenom spot trgovanja sa više od 14 milijardi dolara i skoro 50 milijardi dolara u količini derivata u jednom danu.

Taj potez čini Francusku prvom velikom europskom nacijom koja je Binance dala zeleno svjetlo. Kompaniju u Litvi nadziru državni regulatori za borbu protiv pranja novca, a takođe traži registraciju kod švedske financijske službe.
Binance nema službeno sjedište i ponosio se ovom činjenicom. Ali kompanija sada nastoji da nađe zajednički jezik s regulatorima nakon prošlogodišnje reakcije vlasti u brojnim zemljama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju i Singapur. Changpeng Zhao, izvršni direktor i osnivač Binance, rekao je prošlog mjeseca za CNBC da kompanija planira uspostaviti svoju europsku bazu u Parizu.

Changpeng Zhao osnivač i izvršni direktor Binance
Changpeng Zhao osnivač i izvršni direktor Binance

Zhao je održao glavni gorovor u Parizu na događaju vezanom za kripto industriju prošlog mjeseca kako bi predstavio novi akceleratorski program za takozvani “Web3” start-up. Kompanija se također obvezala da će investirati 100 miliona eura u ovu zemlju, piše kripto.ba.

Binance-ov milijarder, izvršni direktor opisao je Francusku kao “veoma progresivnu” u usvajanju kriptovaluta. “U našoj interakciji s njima, oni su daleko napredniji u svom razumijevanju, a također su progresivniji i u svojim stavovima”, rekao je za CNBC

„Francuska je veoma strog regulator. Ali oni imaju napredno razumijevanje za to.”

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno