Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin ispod 40.000 dolara, tržište u ekstremnom strahu

Nakon pada ispod 40 tisuća dolara, Bitcoin nije uspio povratiti ovaj nivo cijene ni nakon nekoliko pokušaja. Kraj tjedna je završio mirno, a ETH je također ispod 3 tisuće dolara.

Bitcoin stagnira

Nakon pada u ponedeljak, Bitcoin je prešao u ofanzivu i dodao nekoliko tisuća dolara za svega nekoliko dana. Kao rezultat ovoga, probio je siječanjski “all time high” od 42 tisuće dolara i cijena je nastavila da raste. Ovaj kumulativni rast u cijeni, prema nivou od 43 tisuće dolara, je postao desetodnevni maksimum. Međutim, ovdje su medvjedi preuzeli podijum i nisu dozvolili dalji rast cijene. Zatim je cijena Bitcoina počela da opada, piše kripto.ba u svojoj analizi.

Cijena Bitcoin a posljednjih mjesec dana
Cijena Bitcoin a posljednjih mjesec dana

U suštini, pad cijene je bio prilično iznenadan, i Bitcoin se brzo našao u zoni ispod 40 tisuća dolara. Cijena je pala na skoro 39 tisuća dolara. Bitcoin je pokušao povratiti nivo od 40 tisuća dolara, ali je tu i zaustavljen. Na ovoj cijeni se i sada nalazi, dok njegova tržišna kapitalizacija stoji na 750 bilijuna dolara.

Ova nagla dešavanja su dovela do promjene ukupnog tržišnog osjećaja. Popularni index straha i pohlepe (fear and greed index) sada je na teritoriji ekstremnog straha.

Cijena Etherium a posljednjih mjesec dana
Cijena Ethereum a posljednjih mjesec dana

Altcoini se smirili

Altcoini su proteklog tjedna imali pojačanu volatilnost, dok je većina oslikavala kretanje Bitcoina. Ethereum je od desetodnevnog ATH spao na cijenu ispod 3 tisuće dolara, za samo nekoliko dana. I sada se trguje po cijeni ispod 3 tisuće dolara. Binance Coin, Solana, Polkadot i Shiba Inu su blago u zelenoj zoni, dok su Ripple, Terra, Cardano, Avalanche i Dogecoin pretrpili veće padove. Altovi sa srednjom kapitalizacijom su prilično mirni, dok je ukupna tržišna kapitalizacija ostala na istom nivou kao i juče, oko 1,850 triliona dolara.

Kriptovalute i trenutna vrijednost
Kriptovalute i trenutna vrijednost

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno