Financa
Digitalni poslovni portal

Bitcoin ispod 40.000 dolara, tržište u ekstremnom strahu

Nakon pada ispod 40 tisuća dolara, Bitcoin nije uspio povratiti ovaj nivo cijene ni nakon nekoliko pokušaja. Kraj tjedna je završio mirno, a ETH je također ispod 3 tisuće dolara.

Bitcoin stagnira

Nakon pada u ponedeljak, Bitcoin je prešao u ofanzivu i dodao nekoliko tisuća dolara za svega nekoliko dana. Kao rezultat ovoga, probio je siječanjski “all time high” od 42 tisuće dolara i cijena je nastavila da raste. Ovaj kumulativni rast u cijeni, prema nivou od 43 tisuće dolara, je postao desetodnevni maksimum. Međutim, ovdje su medvjedi preuzeli podijum i nisu dozvolili dalji rast cijene. Zatim je cijena Bitcoina počela da opada, piše kripto.ba u svojoj analizi.

Cijena Bitcoin-a posljednjih mjesec dana
Cijena Bitcoin-a posljednjih mjesec dana

U suštini, pad cijene je bio prilično iznenadan, i Bitcoin se brzo našao u zoni ispod 40 tisuća dolara. Cijena je pala na skoro 39 tisuća dolara. Bitcoin je pokušao povratiti nivo od 40 tisuća dolara, ali je tu i zaustavljen. Na ovoj cijeni se i sada nalazi, dok njegova tržišna kapitalizacija stoji na 750 bilijuna dolara.

Ova nagla dešavanja su dovela do promjene ukupnog tržišnog osjećaja. Popularni index straha i pohlepe (fear and greed index) sada je na teritoriji ekstremnog straha.

Altcoini se smirili

Altcoini su proteklog tjedna imali pojačanu volatilnost, dok je većina oslikavala kretanje Bitcoina. Ethereum je od desetodnevnog ATH spao na cijenu ispod 3 tisuće dolara, za samo nekoliko dana. I sada se trguje po cijeni ispod 3 tisuće dolara. Binance Coin, Solana, Polkadot i Shiba Inu su blago u zelenoj zoni, dok su Ripple, Terra, Cardano, Avalanche i Dogecoin pretrpili veće padove. Altovi sa srednjom kapitalizacijom su prilično mirni, dok je ukupna tržišna kapitalizacija ostala na istom nivou kao i juče, oko 1,850 triliona dolara.

Kriptovalute i trenutna vrijednost
Kriptovalute i trenutna vrijednost

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije