Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Deezer izlazi na burzu: tvrtka je procijenjena na više od milijardu dolara

Francuski servis za streaming glazbe Deezer procjenjuje se na vrijednost od 1,1 milijardu dolara. Osim toga, tvrtka se spojila sa SPAC-om (kompanija za posebne namjene akvizicije) kako bi izašla na burzu.

Deezer, koji je pokrenut 2007. godine, spaja se s I2PO SA na Pariškoj burzi. Prema WSJ-u, radi se o tzv. kompaniji za bjanko čekove koju podupiru francuska obitelj Pino, dioničar Kering, vlasnik Guccija, kao i bankar Matthias Pigasse.

Tvrtka sa sjedištem u Parizu ima 9,6 milijuna pretplatnika i ostvarila je prihod od 400 milijuna eura u 2021. Uz glazbeni katalog od preko 90 milijuna pjesama, nudi i podcaste, audio knjige i radijske kanale.

Deezer je pokušao IPO 2015., ali je odustao nakon oštrog pada slušanosti radija, što je privremeno ohladilo tržište streaming usluga. Pandoru je kupio Sirius Holding 2018. za 3 milijarde dolara.

Dok Deezer ima 29% tržišnog udjela u Francuskoj i 17% u Brazilu, njegov je globalni doseg samo 2%, u usporedbi s 31% za svjetskog lidera Spotify, 15% za Apple i 13% za Amazon Music, koji su tri najveća pružatelja usluga. .

U priopćenju Deezer je rekao da će većina njegovih postojećih dioničara ostati u tvrtki, uključujući Kingdom Holding, koji kontrolira saudijski milijarder princ al-Walid bin Talal.

Izvor: telegraf biznis

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno