Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

eBay prestaje prihvaćati plaćanje Amex karticama

Odluka je donesena zato što su malotrgovci prošle godine za obradu transakcija Amex karticama platili više od 172 milijarde dolara naknada.

Američki maloprodajni internetski div eBay objavio je da više neće prihvaćati plaćanje karticama American Express. Razlog je zbog “neprihvatljivo visokih naknada” za obradu transakcija. Na eBayu se od 17. kolovoza više neće moći plaćati Amexovim karticama, objavila je kompanija u srijedu, prenosi Reuters.

Odluka je donesena zato što su malotrgovci prošle godine za obradu transakcija Amex karticama platili više od 172 milijarde dolara naknada. Više nego za plaćanje karticama kuća kao što su Visa i Mastercard, izvijestio je Bloomberg.

U American Expressu smatraju “da odluka eBaya o isključivanju opcije plaćanja karticama Amex nije u skladu s njihovom iskazanom željom da osnaže konkurenciju na prodajnom mjestu”.

Visa i Mastercard odlučili su blago sniziti naknade u sklopu nagodbe u dugogodišnjem sporu. Odluka bi trgovcima trebala uštedjeti oko 30 milijardi dolara. Inače, American Express se s europskog tržišta povukao prije pandemije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno