Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

EU je usvojila prvi skup pravila za kriptovalute u svijetu

Zemlje Europske unije odobrile su prvi sveobuhvatni skup pravila u svijetu kojim se reguliraju kriptovalute. Na taj način vrši se pritisak na zemlje poput Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a da također uvedu takva pravila.

Na sastanku ministara financija Europske unije odobrena su pravila koja su predstavljena u Europskom parlamentu. Parlament je svoju suglasnost dao u travnju.

Regulacija kriptovalute postala je nužnost za regulatore nakon kolapsa kripto burze FTX.

Nedavni događaji potvrdili su hitnu potrebu za nametanjem pravila koja će bolje zaštititi Europljane koji su uložili u ovu imovinu i spriječiti zlouporabu kripto industrije za pranje novca i financiranje terorizma“. Rekla je ovo Elisabeth Svantesson, ministrica financija Švedske, koja drži predsjedavanje EU.

Pravila zahtijevaju od tvrtki koje žele izdavati, trgovati i osigurati kriptoimovinu, tokeniziranu imovinu i stabilne kovanice u bloku od 27 zemalja da dobiju licencu.

Kripto tvrtke kažu da žele regulatornu sigurnost. Izjavom vrše pritisak na zemlje da kopiraju pravila EU-a i regulatore da postave globalne norme za prekogranične aktivnosti.

Izvor: bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno