Petak, 12 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Hering dobio posao vrijed 75 mio. BAM

Ugovor s Heringom uključuje izvođenje radova na izgradnji dijela brze ceste između petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone i petlje Nević Polje. Autoceste Federacije BiH izabrale su najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju dijela brze ceste Lašva – Nević Polje i to za LOT 5 – petlja Vitez izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje. Izabrana je tvrtka Hering iz Širokog Brijega, koja će izvesti radove vrijedne 74,9 milijuna KM (oko 38 mil. eura).

Ugovor s Heringom uključuje izvođenje radova na izgradnji dijela brze ceste između petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone i petlje Nević Polje, piše portal eKapija. Dužina sekcije tog LOT-a je 4,78 kilometara, a na njoj su projektirane sljedeće konstrukcije: vijadukt Mali Mošunj 1 dužine 168 metara, most Mali Mošunj 2 dužine 88 metara, most Stara Bila dužine 30 metara, most Nova Bila dužine 32 metra, most Pečuhe dužine 65 metara.

Početak sekcije LOT-a 5 nalazi se poslije petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone, koja će biti izgrađena u sklopu gradnje LOT-a 4 (Poslovna zona Vitez). Na kraju sekcije LOT-a 5 predviđena je izgradnja petlje Nević Polje. Na mjestu petlje brza cesta se pistupnim rampama priključuje na magistalnu cestu M-16.4 Nević Polje – Bugojno. LOT 5 je riješen kao cesta s osobinama brze ceste s dvije prometne trake za svaki smjer kretanja, navedeno je u natječajnoj dokumentaciji kojom se tražio izvođač radova.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno