Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Izlagači iz BiH se predstavili na najvećem svjetskom sajmu turizma u Berlinu

Vanjskotrgovinska komore BiH i USAID Projekat razvoja održivog turizma u BiH predstavili su turističku ponudu BiH na najvećem svjetskom sajmu turizma “ITB Berlin”. Ovaj prstižni svjetski sajam je jučer zvanično otvoren.

Na štandu BiH svoju ponudu predstavili su Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistički klaster Hercegovina. Osim nih tu su “Fortuna tours” iz Mostara i niz turističkih agencija, hotela i drugih predstavnika turističkog sektora BiH.

U sklopu sajma, javnosti će biti predstavljena prva destinacijska web stranica BiH – discoverbih.com. Ovu destinacijsku web platformu je razvila VTK uz potporu projekta USAID Turizam.

Tajnik grupacije za turizam i ugostiteljstvo BiH u Vanjskotrgovinskoj komori Darko Pehar rekao je da će nova destinacijska web stranica BiH značajan korak u nastojanjima da se promovira zemlja kao vrhunska turistička destinacija na međunarodnom nivou.

Vjerujemo da će ova digitalna inicijativa značajno doprinijeti povećanju turističkog prometa. Također, očekuje se otvaranje novih poslovnih prilika za turističke operatere. Ovo je tek početak našeg plana da kroz tehnološke inovacije i digitalnu promociju nastavimo s jačanjem pozicije BiH na međunarodnom turističkom tržištu.

Darko Pehar, tajnik grupacije za turizam i ugostiteljstvo BiH u Vanjskotrgovinskoj komori

“ITB Berlin” jedan je od najprestižnijih i najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja. Okuplja ključne aktere iz cijelog svijeta. Od turističkih organizacija, agencija, hotelijera, do tehnoloških inovatora i start-up kompanija.

Predsjednik Turističkog klastera Hercegovina Ivan Dodig rekao je da je sajam izuzetna prilika da se svijetu pokaže bogatstvo, raznolikost i jedinstvenost turističke ponude regije koja je spoj bogate povijesne, kulture, prirodnih ljepota i gostoljubivosti koja se prenosi s generacije na generaciju.

Izlagači iz BiH očekuju da će zajednička promocija turističkih potencijala BiH otvoriti nove mogućnosti. Očekuje se povećanje suradnje, privlaćenje investitora, te će doprinijeti povećanju broja posjetiltelja. Sajam će trajati do četvrtka, 7. ožujka, prenosi BHRT.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno