Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu kriptovaluta, ne vjeruje da bitcoin ima budućnost

Osnivač i izvršni direktor FTX kriptovalute Sam Bankman-Fried kaže da ne vjeruje da bitcoin ima budućnost kao platna mreža.

Bitcoin je dosegao najnižu razinu od prosinca 2020., nakon kolapsa stabilnog coina TerraUSD uz ogromne gubitke na tržištu kriptovaluta. Bio je to najgori pad vrijednosti te valute od 2018. godine, kada je izgubila 80 posto, piše ITBizCrunch.

Bankman-Fried također kritizira najpoznatiju svjetsku kriptovalutu zbog neučinkovitosti i visoke cijene zbog negativnog utjecaja na okoliš.

Kao alternativu, predložio je mrežu s dokazom o sudjelovanju, za koju su sudionici mogli kupiti tokene kako bi joj mogli pristupiti. Što više tokena imaju, to više mogu rudariti. Takve mreže neophodne su kako bi kriptovalute postale općeprihvaćeni oblik plaćanja jer su jeftinije i troše manje energije.

On vjeruje da bitcoin ne bi trebao nestati. U budućnosti bi mogao poslužiti kao imovina, roba i način pohranjivanja vrijednosti, slično kao što se zlato koristi danas.

FTX je osnovan 2019. godine, a u veljači ove godine dobio je novi krug ulaganja, nakon čega je njegova procijenjena vrijednost porasla na 32 milijarde dolara. Prema časopisu Forbes, osobno bogatstvo 30-godišnjeg Bankman-Friede iznosi oko 21 milijardu dolara, te se smatra jednim od četiri najmoćnije osobe u svijetu kriptovaluta.

Izvor:bonitet.com

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno