Financa
Digitalni poslovni portal

Prime “nije” ušao na tržište BiH!

Prema dosadašnjim informacijama nadležnih inspekcijskih tijela, na tržištu BiH nisu pronađeni “Prime Energy” proizvodi u kojima je u pojedinim zemljama utvrđena prisutnost L-teanina. Priopćeno je iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Kako ne bi došlo do zabune, molimo potrošače da vode računa o razlici između `Prime Energy` i `Prime Hydration Drinks`. Budući da se radi o različitim proizvodima istog brenda”, pojašnjavaju iz Agencije.

U priopćenju se ističe da putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i stočnu hranu do danas nije zaprimljena obavijest da su sporni proizvodi “Prime Energy” distribuirani na tržište BiH.

Kada je riječ o “Prime hydration drink”, iz Agencije ističu da se provodi dodatni inspekcijski nadzor.

“Prema informacijama kojima trenutno raspolaže Agencija, `Prime hydration drink` ne sadrže L-teanin. Trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama, stoji u priopćenju.

Inspektori slovenske Uprave za sigurnost hrane zabranili su kofeinsku verziju energetskog napitka “Prime” jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU. Dok je verzija hidratizirajućeg napitka ostala na policama slovenske trgovine.

Izvor: nezavisne.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije