Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nissan u sljedeće 3 godine planira 30 novih modela

Japanski proizvođač automobila Nissan do 2027. godine planira predstaviti 30 novih modela automobila. Od toga će 16 modela biti električni. Pritom planira i znatno pojeftinjenje proizvodnje električnih automobila kako bi bili pristupačniji.

U tom periodu Nissan planira prodati dodatnih milijun vozila, prenosi Biznis.

„Ako pogledate naš portfelj vozila, broj vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem u budućnosti će se smanjiti, ali oni ostaju vrlo važni za naše poslovanje“, rekao je glavni izvršni direktor Nissana, Makoto Uchida.

Jedan od ciljeva u vezi s proizvodnjom električnih vozila je smanjenje troškova proizvodnje tih automobila 30 posto do 2030. Godine. Kako bi cijene električnih automobila mogle biti konkurentne onima sa unutarnjim izgaranjem.

„Ako stvari radimo na isti način kao prije, ne možemo biti uspješni“, naglasio je Uchida.

Nissan, koji u iduće tri godine želi ostvariti minimalno šest posto operativne profitne marže, prošlog mjeseca je smanjio godišnji cilj prodaje s 3,7 milijuna na 3,55 milijuna vozila za fiskalnu godinu koja završava krajem ožujka. Kompanija je kao razlog navela privremene poremećaje u logistici i sve veću konkurenciju. Što je dovelo do oštrog pada prodaje vozila u Kini.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno