Financa
Digitalni poslovni portal

Odlučio zaposlenicima podijeliti 5 milijuna dolara, dobili su obavijest e-mailom

Bivši vlasnik NBA momčadi Phoenix Suns Robert Sarver podijelit će najmanje pet milijuna dolara u bonusima zaposlenicima i donirati još pet milijuna dolara u humanitarne svrhe nakon prodaje momčadi, izvijestio je ESPN u četvrtak.

Sarver će podijeliti pojedinačne bonuse od 20.000 dolara za 250 do 300 zaposlenika Sunsa. Još pet milijuna dolara donirat će humanitarne svrhe.

Sarver je prodao svojih 37 posto vlasništva nad Sunsima i Phoenix Mercuryjem iz WNBA-e za 1.48 milijardi dolara Matu Ishbiji. Prodaja je finalizirana prošlog tjedna. Time je okončan Sarverov mandat u Sunsima, koji je trajao od 2004. godine.

Zaposlenici koji ispunjavaju uvjete bili su obaviješteni e-poštom od Ishbije da će primiti bonus na sljedećoj plaći.

NBA je suspendirala Sarvera na godinu dana. Kažnjen je sa 10 milijuna dolara nakon neovisne istrage o optužbama da je stvorio toksično radno okruženje u Phoenixu. U tom je izvješću utvrđeno da je Sarver upotrijebio “N-riječ” najmanje pet puta, seksualno uznemiravao zaposlenice, te vikao i psovao radnice tijekom gotovo dva desetljeća vlasništva.

Izvor: poslovni.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije