Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Odstupio izvršni direktor Boeinga

Izvršni direktor Boeinga Dave Calhoun napustit će tvrtku do kraja ove godine, objavili su iz Boeinga. Boeing je također rekao da će šef odjela komercijalnih zračnih prijevoznika odmah otići u mirovinu. Predsjednik neće kandidirati za ponovni izbor.

Tvrtka se suočava sa sve dubljom krizom. I to otkad su se ubrzo nakon polijetanja zapalila vrata Boeinga 737 Maxa. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali su sigurnosni standardi i standardi kontrole kvalitete tvrtke bili pod pomnim nadzorom.

Calhoun je preuzeo dužnost izvršnog direktora početkom 2020. I to nakon što je prethodni šef, Dennis Muilenburg, smijenjen nakon jednog od najvećih skandala u povijesti. U roku od pet mjeseci, dva potpuno nova zrakoplova 737 Max doživjela se gotovo identične nesreće. Nesreće su su odnijele živote 346 putnika i članova posade.

Calhoun je obećao da će ojačati Boeingovu “sigurnosnu kulturu” i “ponovno izgraditi povjerenje”, prenosi BBC.

Međutim, u siječnju ove godine dogodila se nezgoda s vratima na novom Boeing 737 Max Alaska Airlinesa ubrzo nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke Portland.

Početno izvješće američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa zaključilo je da četiri vijka za sigurno pričvršćivanje vrata na zrakoplov nisu bila postavljena.

Boeing se navodno suočava s kaznenom istragom samog incidenta. Kao i s pravnim postupkom koji su pokrenuli putnici zrakoplovu.

Calhoun je u ponedjeljak rekao: “Oči svijeta uprte su u nas i znam da ćemo iz ovoga izaći kao bolja tvrtka.”

U pismu zaposlenicima opisao je incident Alaska Airlinesa kao “prijelomni trenutak” za Boeing i morao je odgovoriti “poniznošću i potpunom transparentnošću”. Rekao je da je prvobitno pristao postati izvršni direktor “zbog okolnosti bez presedana s kojima se tvrtka u to vrijeme suočavala”.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno