Financa
Digitalni poslovni portal

PayPal nastoji ponuditi sve kripto usluge

Globalni platni gigant PayPal daje sve od sebe da u svoje usluge uvede sve moguće integracije blockchaina i kriptovaluta, rekao je viši izvršni direktor kompanije, Richard Nash.

PayPal naporno radi na podršci svim mogućim digitalnim uslugama, uključujući digitalne valute i digitalne valute centralne banke (CBDC)“, rekao je potpredsjednik Richard Nash u ekskluzivnoj izjavi za Cointelegraph na Svjetskom ekonomskom forumu 23. svibnja, prenosi Cripto.ba.

Nakon što je uveo svoju uslugu kupovine, zadržavanja i prodaje za Bitcoin (BTC) širom Sjedinjenih Država 2020. godine, nastavljamo širiti svoju ponudu vezanu za digitalnu valutu, Nash je primijetio sljedeće:
Samo polako sa kupovinama ili zadržavanjem u određenim oblastima. Želimo raditi sa drugima kako bismo prihvatili sve što možemo, bilo da su to novčići koje danas imamo u Pay Pal digitalnim novčanicima, privatne digitalne valute ili CBDC u budućnosti.

Sjedište PayPal-a San Jose Kalifornija
Sjedište PayPal-a San Jose Kalifornija

Nash je također nagovijestio da je vlasnik kriptovalute, što je savršeno u skladu s njegovom pozicijom u Pay Pal-u. Na pitanje da li i sam drži neku kriptovalutu, potpredsjednik je odgovorio “Imam puno stvari na kojima radim u PayPal-u i volim i sam iskusiti usluge pa mislim da je to prirodno.”

Kako je ranije objavio Cointelegraph, izvršni direktor Dan Schulman otkrio je da je Bitcoin jedina kriptovaluta koju je držao od studenog 2019.

PayPal je jedna od najvećih svjetskih kompanija za plaćanje koja je posljednjih godina prešla na kripto i blockchain. Osim uvođenja opcija kupovine i prodaje BTC-a u određenim zemljama, PayPal je također najavio svoju vlastitu uslugu odjave kriptovaluta u ožujku 2021. kako bi omogućili kripto plaćanja za trgovce. Kompanija navodno takođe razmišlja o lansiranju vlastitog stabilnog novca pod nazivom PayPal Coin.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije