Financa
Digitalni poslovni portal

PayPal radi na lansiranju vlastitog stablecoin-a

PayPal Holdings istražuje lansiranje vlastitog stablecoina kao dio svog pokretanja kriptovalute, navodi tvrtka, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njezinoj iPhone aplikaciji.

 Jose Fernandez da Ponte
Jose Fernandez da Ponte

Istražujemo stablecoin; ako i kada budemo nastojali krenuti u realizaciju, naravno, blisko ćemo surađivati ​​s relevantnim regulatorima”, rekao je Jose Fernandez da Ponte, viši potpredsjednik za kripto i digitalne valute u PayPal-u, u izjavi za Bloomberg News. Stablecoins su kriptovalute koje imaju potporu i cijene prema vrijednosti postojeće valute ili robe.

Dokaz o tome da tvrtla razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u PayPal aplikaciji razvojni programer Steve Moser i podijelio s Bloombergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva “PayPal Coin”. Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.


Glasnogovornica PayPala rekla je da slike i kod unutar aplikacije PayPal proizlaze iz nedavnog internog hackathona – događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni – unutar blockchaina tvrtke, odjel za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i značajke mogli promijeniti u svom javnom obliku proizvoda.

PayPal se posljednjih mjeseci upustio u velike napore u vezi s kriptovalutama, lansirajući nove značajke za kupnju i držanje digitalnih kovanica, kao i mogućnost plaćanja za kupnju pomoću novca.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije