Financa
Digitalni poslovni portal

PayPal zatvorio preko 4,5 milijuna korisničkih naloga

PayPal Holdings Inc. saopćio je da je zatvorio 4,5 milijuna korisničkih računa i snizio svoje predviđanje za nove klijente nakon što je otkrio da “loši korisnici” iskorištavaju njegove programe poticaja i nagrađivanja.

Platforma za online plaćanje također je revidirala svoju marketinšku strategiju, navodeći da više ne očekuje da će do 2025. dostići 750 milijuna aktivnih računa, napuštajući cilj koji je pridonio rastu potrošnje prošle godine, prenosi Bloomberg – piše bankar.me

„Redovito procjenjujemo našu aktivnu bazu narudžbi kako bismo bili sigurni da su računi legitimni. “Ovo je posebno važno tijekom poticajnih kampanja koje mogu biti mete za loše aktere koji pokušavaju imati koristi od ovih ponuda, a da nikada ne namjeravaju biti legitimni kupci na našoj platformi”, rekli su iz tvrtke.

Problem je otkriven zajedno s izvješćem o zaradi koje je bilo ispod procjena Wall Streeta, što je dovelo do oštrog pada vrijednosti dionica. Dionice tvrtke pale su u srijedu rekordnih 25 posto, a od početka godine oko 40 posto.

Tvrtka je rekla da kupci s niskim prihodima troše manje jer se bore držati korak s rastućim cijenama zbog najviše razine inflacije u Sjedinjenim Državama u posljednjih nekoliko desetljeća. Rast potrošnje u e-trgovini također je usporen jer su poremećaji u lancu opskrbe utjecali na vrijeme isporuke, a potrošači su tijekom praznika sve više kupovali u trgovinama.

Prošle je godine PayPal ponudio poticaje, dajući po 10 dolara novim korisnicima, potičući ih da otvore račun. PayPalov tim za upravljanje rizicima otkrio je da su mnoge račune kreirali bot prevaranti. PayPal je odmah počeo zatvarati te račune i pokušavati povratiti novac od tih klijenata.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije