Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Peter Thiel, suosnivač PayPal-a žali što nije više ulagao u Bitcoin

Njemačko-američki milijarder Peter Thiel kaže da je “najveća pogreška” koju je napravio u posljednjem desetljeću bila “prekasni i premali ulazak u Bitcoin”, piše Crobitcoin.
Prema Wikipediji, Thiel, koji je suosnivač PayPala, Palantir Technologies i Founders Funda, bio je prvi vanjski ulagač u Facebook, a od 28. ožujka 2022. bio je na 276. mjestu na Bloomberg Billionaires Indexu s procijenjenom neto vrijednosti od 8,36 milijardi dolara.
Dok je govorio u panel diskusiji o nedavno objavljenoj knjizi “The Founders: The Story of PayPal and the Entrepreneurs Who Shaped Silicon Valley”, koja prati priču o PayPalu i njegovom utjecaju na Silicijsku dolinu, Thiel je komentirao uspon kriptovaluta. Ova rasprava bila je o nedavnoj epizodi (objavljenoj 12. ožujka) podcasta “The Pull Request”.
Thiel, koji je suosnivač PayPala zajedno s Elonom Muskom, Maxom Levchinom, Lukeom Nosekom, Yu Panom i nizom drugih poznatih pod zajedničkim imenom “PayPal mafija”, pisao je i govorio o utjecaju kriptovaluta u nekoliko navrata. Thiela je voditelj panela upitao što misli o suvremenim sustavima plaćanja i utjecaju kripto imovine.
ako prenosi Bitcoin.com, Thiel je izjavio: “Najveća pogreška koju sam napravio u posljednjem desetljeću bila je prekasni i premali ulazak u Bitcoin”.

Od utopijske zamisli do ekonomske revolucije

Thiel je nastavio, rekavši da mu je Bitcoin bio na radaru 2010. i 2011. Priznao je da je vidio “sve te kripto luđake”, tijekom svog vremena s PayPalom, te da je “super zainteresiran” i motiviran novom tehnologijom.
Međutim, on je tada tvrdio da nijedan od kripto modela nije radio, zbog čega je imao slijepu pjegu prema budućnosti industrije: “S bitcoinom sam nekako bio “programiran” da ga ne vidim onoliko koliko sam trebao.
Thiel se i ranije žalio na kašnjenje s Bitcoinom i kripto imovinom. Govoreći na kripto događaju u Miamiju prošle godine, milijarder je sudionicima rekao da se osjeća kao da je “nedovoljno uložen u [Bitcoin]” i da je Bitcoin najpoštenije tržište koje imamo u svijetu”. Thiel je osim u Bitcoin veliki ulagač u još nekoliko kripto projekata.

Rast vrijednosti Bitcoina od nastanka do danas
Rast vrijednosti Bitcoina od nastanka do danas

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno