Financa
Digitalni poslovni portal

Preko 64 posto svjetske populacije je online

Rapidne promjene u digitalnom ponašanju dogodile su se još u vrijeme pandemije. U zadnjih godinu dana promjene su još i veće. U ovom trenutku svijet broji 8,01 milijardi ljudi. Više od polovine njih živi u urbanim područjima.

Najnovije istraživanje „Global digital report” pokazuje da 5,4 milijarde ljudi koristi mobilne telefone. Online je 64,4 posto ukupne populacije ili 5,1 milijarda ljudi. U zadnjih godinu dana broj korisnika interneta povećao se za 1,9 posto. Trend rasta prati i broj korisnika društvenih mreža koji sada broji 4,7 milijardi ljudi. Rumunji su ti koji, prema ovom istraživanju, najviše vremena provode online. Vrijeme koje provode na internetu je 2.32 sata što je čak minutu duže od svjetskog prosjeka, piše bif.

Korisnici interneta generalno 38 posto vremena provedu na društvenih mrežama. Njih danas uglavnom koriste (čak 26 posto korisnika) da bi pronašli proizvod koji žele kupiti. Od svih europskih zemalja, na društvenim su mrežama najmanje Nijemci (1,41 sat), Nizozemci (1,39 sata), te Austrijanci i Belgijanci  (1,34 sata).

Najmanje vremena online provode Rusi, a slijede ih Belgijanci. Razlozi su uglavnom podjednaki. Najviše ih društvene mreže koristi kako bi billi u kontaktu s prijateljima (47,1 posto), te za pronalaženje inspiracije za stvari koje trebaju učiniti ili kupiti (27,3 posto).

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije