Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rakuten Group, vlasnik Viber-a, spaja sve fintech usluge

Rakuten Group planira integraciju svojih fintech poslovanja u jednu poslovnu diviziju. Cilj je ojačati suradnju i privlačenje klijenata u različitim segmentima. Ponudit će usluge od online bankarstva i kreditnih kartica do vrijednosnih papira i osiguranja.

Rakuten Group i Rakuten Bank potpisale su memorandum o razumijevanju i reorganizaciji. Isti će stupiti na snagu tijekom listopada tekuće godine, navode kompanije u saopćenju.

Rakuten Bank će nastaviti kotirati na Tokijskoj burzi nakon integracije, dodali su.

Financije matične kompanije, koncentrirane na platformu za e-trgovinu Rakuten Ichiba, pretrpjele su štetu od pokretanja mobilnog operatera 2020. godine. Ovo je dovelo do operativnih gubitaka u 14 uzastopnih kvartala, piše Reuters.

Da bi generirao gotovinu, Rakuten je izdao vlasnički kapital i dug i rasprodao imovinu. Također se prijavio za listing svog ogranka za trgovinu vrijednosnim papirima Rakuten Securities tijekom srpnja 2023. godine. To je odloženo do sljedećeg studenog, a Rakuten je umjesto toga prodao 30 posto udjela u kompaniji Mizuho Financial Group. Rakuten će razmotriti odustajanje od planova za listiranje Rakuten Securities nakon reorganizacije, saopćila je grupacija. Rakuten Group je japanski tehnološki konglomerat osnovan 1997. godine. U njegovom vlasništvu je i društvena mreža Viber, prenosi Biznis.rs.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno