Financa
Digitalni poslovni portal

SAD Tencent i Alibabu stavile na popis “ozloglašenih” tržišnih subjekata

Stranice za e-trgovinu kojima upravljaju kineski Tencent i Alibaba Group stavljene su na američki popis subjekata “ozloglašenih” tržišnih subjekata koji navodno prodaju ili olakšavaju prodaju krivotvorene robe.

Popis uključuje 42 internetska tržišta i 35 fizičkih tržišta za koja je prijavljeno da su uključeni u ili olakšavaju trgovinu krivotvorenim žigovima ili piratstvu autorskih prava, izvijestio je CNBC, pozivajući se na izjavu Ureda američkog trgovinskog predstavnika (USTR).

Prema USTR-u, AliExpress i ekosustav internetske trgovine WeChat, dva glavna kineska internetska tržišta koja navodno dopuštaju prodaju krivotvorene robe, prvi su put uključeni na popis.

Kineski internetski trgovci na malo Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo i Taobao također su na popisu, zajedno s još devet fizičkih trgovaca iz Kine “poznatih po proizvodnji, distribuciji i prodaji krivotvorene robe”, navodi USTR.

Alibaba grupa rekla je da će nastaviti raditi s vladinim agencijama na rješavanju zaštite intelektualnog vlasništva na svim svojim platformama.

Industrijske organizacije u Sjedinjenim Državama, kao što su Američko udruženje proizvođača odjeće i obuće (AAFA) i Udruženje filmske industrije, pozdravile su odluku USTR-a

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije