Financa
Digitalni poslovni portal

Više od 20.000 bankara i brokera spava u uredima

Više od 20.000 bankara i brokera u Šangaju živi u svojim uredima kako bi osigurali nesmetano poslovanje usred teške gradske blokade uzrokovane pandemijom, izvijestio je Reuters. Prema Business Insideru, neki uredi u financijskoj četvrti Lujiazui, inače poznatoj kao kineski Wall Street, pripremili su predmete poput vreća za spavanje i toaletnih potrepština za zaposlenike koji će tamo kampirati preko noći.

Za menadžera hedge fonda po imenu Henry, živjeti u uredu znači dijeliti toalet s 20 ljudi bez pristupa tuševima, prenosi Bloomberg. Prema CNN-u, nekima su čak ponuđene dnevnice između 500 i 2000 juana (78 do 314 dolara) po noći za noćenje u uredima.

Mnogi radnici žive na ovakvom poslu barem od ponedjeljka, kada je prvi put zatvoren Pudong, polovica grada istočno od rijeke Huangpu. Šangaj, financijsko središte od 26 milijuna, podijeljen je na dva dijela kako bi se omogućilo masovno testiranje, a stanovnici s obje strane rijeke prolaze kroz različite faze strogog zatvaranja.
Iako je u petak u Pudongu najavljeno ukidanje ograničenja i mjera štednje, one su produžene za 10 dana, što znači da će zaposlenici u financijskoj četvrti možda morati živjeti u svojim uredima dulje od očekivanog.

Nekim radnicima život na poslu počeo je i prije uvođenja sadašnje blokade. Na snimci koju je Kineski internetski informacijski centar prošli tjedan podijelio na društvenim mrežama vidi se kako uredski radnici u Šangaju spavaju na madracima ili vrećama za spavanje između svojih pregrada i radnih mjesta, a jedan od njih čak spava na dva reda stolica, prenosi Poslovni dnevnik.

Muškarac na videu objašnjava kako kolege koji hrču spavaju u sobi za sastanke, dodajući da nema tuševa pa su morali prokuhati vodu da bi se oprali.

Prema šangajskoj zdravstvenoj komisiji, Šangaj je u četvrtak zabilježio 4.144 asimptomatskih i 358 simptomatskih slučajeva koronavirusa.

Izvor:bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije