Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Xiaomi krajem ožujka počinje prodaju svog električnog automobila

Kineska kompanija Xiaomi saopćila je da će ovog mjeseca početi isporuku svog prvog električnog vozila (EV) modela SU7. Upuštajući se u najveće svjetsko tržište automobila usred brutalnog rata cijena.

Proizvođač pametnih telefona, peti po veličini u Kini, rekao je u objavi na društvenoj mreži Weibo da ima 59 ovlaštenih prodavnica u 29 gradova širom Kine koje će primati porudžbine, prenosi Reuters. Svečani događaj lansiranja zakazan je za 28. ožujak. Dionice Xiaomi-a su porasle za sedam posto tijekom trgovine u utorak.

Prodaja električnih vozila u Kini porasla je za 18 posto u periodu siječanj i veljača. Rast previše ne kaska u usporedbi s rastom od 21 posto zabilježenog tijekom cijele 2023. Ove godine je zabilježeno veće sniženje cijena koje je predvodio tržišni lider BYD da bi pridobio potrošače usred slabljenja domaće potražnje.

Na predstavljanju Speed Ultra 7 (SU7) limuzine tijekom prosinca, izvršni direktor Lei Jun rekao je da Xiaomi planira da postane jedan od pet najvećih proizvođača automobila na svijetu. Kako je tada navedeno, SU7 ima moć „super elektromotora“. Ona omogućava ubrzanja veća nego kod Teslinih ili Porscheovih električnih modela.

Analitičari kažu da će se zajednički operativni sustav automobila sa popularnim telefonima kompanije Xiaomi i drugim elektronskim uređajima dopasti postojećim kupcima kompanije. Njegove automobile proizvodit će jedinica državnog proizvođača automobila BAIC Group. Tvornica se nalazi u Pekingu sa godišnjim kapacitetom od 200.000 vozila, piše Biznis.rs.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno